Мер Харкова Тєрєхов про українську мову в Харкові

“Ми нація українська. І в офіційному статусі повинні розмовляти тільки українською мовою. А як ти розмовляєш, коли ти зі своєю сім’єю чи з друзями, це повинен визначати кожен для себе. Усе частіше ми розмовляємо українською. У Харкові це вже стає трендом. І це дуже добре, що все частіше на вулицях Харкова звучить українська. Ми прийдемо, я впевнений, до того, щоб розмовляти тільки українською мовою. Це поки що перехідний період”, — каже міський голова.

На уточнювальне питання, чи вважає Терехов, що Харків стане україномовним містом, мер відповів, що такою буде вся Україна.

«Воно буде так. Бо після всіх жахів, які творить Росія, ми не можемо розмовляти… Ну ми й раніше на суржику такому розмовляли. Казали, що Харків російськомовне місто. Так, це був суржик. Але, тим не менше, ми повинні розмовляти українською. І всі ми будемо розмовляти. Ніхто на нас не давить. Це ментальність, яку ми зараз проходимо», – додав мер.

Об’єктив

Читаєш і дивуєшся – це той самий Тєрєхов, що активно захищав російську мову під маскуванням “слобожанська мова” і нещодавно подав до суду на мовного омбудсмена через використання російської мови при виконанні обов’язків держслужбовця? Цікаво, хто допоміг йому настільки кардинально змінити свої погляди на мову. Він вже не каже, що харків’яни завжди розмовляли російською. Навпаки, виявляється, “ми повинні розмовляти українською” і “ми прийдемо до цього”. Хто ж ховається під цією маскою “радикального українця”? Сергій Вікторович, ти?

Читати:  Як перейти на українську мову

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *