Анонс | Пінгвін (серіал)

Рік: 2024
Жанри: драма, трилер, фентезі,
Режисер: Лорен ЛеФранк,
Актори: Кленсі Браун, Колін Фаррелл, Крістін Міліоті, Майкл Зеген, Майкл Келлі, Рензі Феліс,
Країна: США,
Кошторис: ~ $ 100 000 000

“Пінгвін” (The Penguin) — новий американський кримінально-драматичний серіал від HBO, створений Лорен ЛеФранк. Цей проект є спін-оффом до фільму “Бетмен” (2022) Метта Рівза. Колін Фаррелл знову приміряє на себе роль Пінгвіна, яку ми вже бачили у “Бетмен”, а компанію йому складуть Крістін Міліоті та Рензі Феліз. Запланована дата виходу – 19 вересня 2024 року на платформі HBO. Серіал складатиметься з 8 серій.

Сюжет

Події серіалу “Пінгвін” розгортаються всього через тиждень після фіналу “Бетмен”. Освальд «Оз» Коблпот, відомий як Пінгвін, починає свій шлях до вершини злочинного світу Ґотема. Після смерті свого боса Кармайна Фальконе, Оз вирішує взяти під контроль його кримінальну імперію. Проте шлях до влади буде не таким простим, адже на нього чекає серйозна суперниця — дочка самого Фальконе. Боротьба за вплив і контроль перетворюється на небезпечну гру, де кожен рух може стати останнім.

Актори

Колін Фаррелл (Освальд “Оз” Коблпот / Пінгвін)

Ірландський актор, народився 31 травня 1976 року в Дубліні, зараз йому 48 років. Став відомим завдяки ролям у фільмах “Олександр” (2004), “Телефонна будка” (2002), “Особлива думка” (2002) та “Поліція Маямі: Відділ моралі” (2006). Також зіграв у чудовому фільмі “Джентльмени” (2019). Журнал People у 2003 році включив його до списку п’ятдесяти найкрасивіших людей світу. Має двох синів від попередніх стосунків, на цей час не одружений.

Крістін Міліоті (Софія Фальконе)

Американська актриса, народилася 16 серпня 1985 року в Черрі-Гілл, Нью-Джерсі, зараз їй 39 років. Найбільш відома своєю роллю Трейсі в серіалі “Як я зустрів вашу маму” (2013-2014) та виступами на Бродвеї, а також у фільмах “Вовк з Волл-стріт” (2013) і “Зависнути у Палм-Спрінгс” (2020). Міліоті отримала премію “Греммі” і номінацію на премію “Тоні” за участь у театральній постановці “Once”. Зараз не одружена.

Рензі Феліс (Віктор Агілар, водій Коблпота)

Домінікансько-американський актор, народився 26 жовтня 1997 року, зараз йому 26 років. Його найбільш відомі роботи — роль Алекса Вайлдера у серіалі “Runaways” (2017-2019) та озвучування Каміло Мадригаля в анімаційному фільмі Disney “Енканто” (2021). Цікавий факт: Рензі захоплюється музикою та співає у вільний час. Наразі він неодружений.

Майкл Келлі (Джонні Вітті, андербос злочинної сім’ї Фальконе)

Американський актор, народився 22 травня 1969 року, відомий за роллю Дага Стампера у серіалі Netflix “Картковий будинок”. Також з’являвся у фільмах “Місто ангелів” та “Тепер ти мене бачиш”. Цікавий факт: Келлі зіграв в шести епізодах серіалу “Клан Сопрано” в ролі агента Рона Годдарда. Він одружений з Керін з 2005 року, і вони мають двох дітей.

Кленсі Браун (Сальваторе Мароні, колишній кримінальний бос Ґотема)

Американський актор, народився 5 січня 1959 року в Урбані, Огайо. Найвідоміший за ролями у фільмах “Втеча з Шоушенка”, “Горець”, “Зоряний десант”, а також за озвучку містера Крабса у мультсеріалі “Губка Боб Квадратні Штани”. Його батько був конгресменом у Палаті представників США. Браун одружений з Джин Свіорд і має двох дітей.

Майкл Зеген (Альберто Фальконе, син Кармайна Фальконе та брат Софії)

Американський актор, народився 20 лютого 1979 року. Відомий за ролями у серіалах “Рятуй мене”, “Підпільна імперія” та “Дивовижна місіс Мейзел”. Його бабуся і дідусь були пережили Голокост, родом з України та Польщі. Зеген неодружений і активно працює в театрі та на телебаченні.

Цікавинки

Серіал «Пінгвін» існуватиме поза основною хронологією DC, як частина окремого розділу під назвою Elseworlds, що означає, що жодні персонажі з DCU не перетинатимуться із серіалом.

Події серіалу розгортаються після фіналу «Бетмена», коли Загадник затопив Ґотем, залишивши місто в хаосі. Пінгвін і інші злочинці намагатимуться використати це для захоплення контролю. В цьому плані сюжет серіалу перекликається з коміксом “Batman: No Man’s Land”, в якому різні злочинці намагаються захопити частини Ґотема.

Ходять чутки, що Роберт Паттінсон у ролі Бетмена з’явиться в серіалі, хоча офіційно це не підтверджено. Якщо це станеться, його поява стане сюрпризом для глядачів.

Серіал “Пінгвін” позиціонується як наступний великий проєкт платформи HBO після “Дому Дракона”. Великі гроші – великі очікування.

Трейлер

Прогноз

Пінгвін – дуже цікавий персонаж і дослідження його життя може бути насправді цікавим. Нуарна атмосфера “Бетмена” (2022), з одного боку, може відлякати частину глядачів, з іншого, фільм зібрав в прокаті 770 мільйонів доларів.

Шоуранерка Лорен ЛеФранк не може похвалитися такими ж успіхами, як режисер “Бетмена” Метт Рівз. Це вносить елемент непередбачуваності в успіх нового серіалу. Але якщо вона не буде відхилятися від заданої Рівзом лінії, то очікування напевно будуть виправдані.

Прогноз: 7.5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *