Анонс | Minecraft: Фільм

Рік: 2025
Жанри: комедія, пригоди, сімейний, фентезі,
Режисер: Джаред Гесс,
Актори: Джейсон Момоа, Джек Блек, Емма Маєрс,
Країна: США,
Кошторис: $ 150 000 000

“Minecraft: Фільм” (оригінальна назва: A Minecraft Movie) — це пригодницький сімейний фільм, знятий за мотивами культової гри Minecraft. Режисер проекту — Джаред Гесс, відомий за роботою над фільмами “Наполеон Динаміт” (2004) та “Суперначо” (2006). Події фільму розгортаються у світі, де група героїв повинна врятувати свій блоковий всесвіт від знищення. Головні ролі виконують Джейсон Момоа, Джек Блек, Емма Маєрс та Даніел Брукс. Запланована дата виходу – 4 квітня 2025 року.

Сюжет

У фільмі “Minecraft: Фільм” четверо невдах – Гаррет (Джейсон Момоа), Генрі (Себастьян Хансен), Наталі (Емма Маєрс) та Дон (Даніел Брукс) – стикаються зі звичайними життєвими проблемами, коли раптово потрапляють через портал у дивний кубічний світ Overworld. Щоб повернутися додому, вони повинні опанувати цей новий світ, захищаючи його від ворогів, таких як піґліни й зомбі. На своєму шляху вони зустрічають Стіва (Джек Блек), видатного крафтера, і разом вирушають у чарівну подорож, що допомагає їм розкрити свою креативність і сміливість.

Актори

Джейсон Момоа (Гаррет “Сміттяр” Гаррісон)

Народився 1 серпня 1979, 45 років, США. Американський актор та режисер. Найбільш відомий за ролями у фільмах “Аквамен” (2018), “Ліга справедливості” (2017) і серіалі “Гра престолів” (2011). Цікавий факт: Момоа також займається бойовими мистецтвами та скелелазінням. Одружений із Лізою Боне, має двох дітей.

Джек Блек (Стів)

Народився 28 серпня 1969, 54 роки, США. Актор, співак і комік. Відомий за ролями у “Школі року” (2003), “Джуманджі” (2017) і “Кунг-фу Панда” (2008). Блек також є вокалістом комедійного рок-гурту Tenacious D (подальша доля якого невідома). Одружений з Танею Геден, має двох синів.

Емма Маєрс (Наталі)

Народилася 2 квітня 2002, 22 роки, США. Американська акторка. Найбільше прославилася завдяки ролі в серіалі “Венздей” (2022). Маєрс обожнює фільми жахів і мріє грати в цьому жанрі. Особисте життя акторки тримається в таємниці.

Даніель Брукс (Дон)

Народилася 17 вересня 1989, 35 років, США. Американська акторка та співачка. Найбільше відома за серіалами “Помаранчевий — хіт сезону” (2013) і “Миротворець” (2022). Вона також володіє театральними нагородами за гру на Бродвеї. Одружена з Деннісом Гелліним, має одну дитину.

Себастіан Юджин Гансен (Генрі)

Американський актор-початківець. Найбільш відомий за майбутньою роллю в фільмі “Minecraft: Фільм”. Він також захоплюється фотографією і музикою.

Дженніфер Кулідж (невідома роль)

Народилася 28 серпня 1961, 63 роки, США. Американська акторка та комік. Відома завдяки ролям у “Американському пирозі” (1999) і серіалі “Білий лотос” (2021). Кулідж — активний борець за права тварин. Незаміжня.

Кейт Маккінон (невідома роль)

Народилася 6 січня 1984, 40 років, США). Акторка, комік і сценаристка. Відома завдяки “Суботнього вечора в прямому ефірі” (2012-2022) та фільмам “Мисливцям за привидами” (2016) та “Барбі” (2023). Вона відкрита лесбійка й активно підтримує ЛГБТК+ спільноту. Незаміжня.

Джемейн Клемент (невідома роль)

Народився 10 січня 1974, 50 років, Нова Зеландія. Актор і музикант. Відомий за серіалами “Чим ми займаємося в тінях” (2019) і “Бандити в часі” (2024). Він є співзасновником комедійного дуету Flight of the Conchords. Одружений з Мірандою Манассейб, має сина.

Метт Беррі (невідома роль)

Народився 2 травня 1974, 50 років, Велика Британія. Актор, комік і музикант. Найбільш відомий завдяки серіалам “IT Crowd” (2007) та “Чим ми займаємося в тінях” (2019). Окрім акторства, Беррі випустив кілька музичних альбомів у жанрі інді. Неодружений.

Цікавинки

“Minecraft: Фільм” розроблявся понад десять років, починаючи з 2014 року, коли студія Mojang почала переговори з Warner Bros. Pictures. За цей час кілька режисерів (Шон Леві, Роб МакЕлгенні, Пітер Соллет) працювали над проектом, але його реалізація відбувалася повільно.

Знімальний процес “Minecraft: Фільм” нарешті почався в Новій Зеландії в січні 2024 року і тривав до квітня 2024-го.

Тизер-трейлер “Minecraft: Фільм”, випущений у вересні 2024 року, отримав змішані відгуки, зокрема зібравши велику кількість негативних вподобайок. Проте трейлер став вірусним, зокрема через появу Джека Блека у ролі Стіва.

Трейлер

Прогноз

Екранізація культової комп’ютерної гри – справа завжди дуже ризиковна. Здається, цього разу можна розраховувати на вражаючу картинку, яка сподобається фанатам, але малоймовірно, що художня складова фільму буде на такому ж рівні.

Режисер Джаред Гесс, хоча і став знаменитим завдяки неочікуваній популярності малобюджетного фільму “Наполеон Динаміт” (2004), не зміг розвинути цей успіх і перетворитись на видатного режисера. Скоріше за все новий фільм матиме приблизно такий же успіх, як його інший фільм з Джеком Блеком “Суперначо” – широко популярний в узьких колах фанатів Джека Блека та Майнкрафту.

Трошки додає оптимізму великий бюджет “Minecraft: Фільм” (початково планувалось витратити 150 мільйонів доларів) фільму та наявність двох інших зірок в головних ролях – Джейсона Момоа та Емми Маєрс. Принаймні це хоча б формально підвищує зірковий статус фільму. Але режисер все одно має більшу вагу.

Кілька гучних імен в невідомих ролях (Дженіфер Кулідж, Кейт Маккінон, Джемейн Клемент та Метт Беррі) скоріш за все обмежаться ролями озвучування. Тому що в трейлері більше не показано жодного людського персонажа, натомість багато анімаційних фігур, яких теж треба озвучувати.

Отже, від фільму “Minecraft: Фільм” очікую якісного переносу на екран світу чудової гри Майнкрафт (трейлер обнадіює) і не дуже сподіваюсь на високу художню цінність фільму. Але дивитися безумовно буду.

Прогноз: 6.5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *