Мультфільм “Мавка. Лісова пісня” все ближче

Форбс пише про український мультиплікаційний довгобуд «Мавка». Початок виробництва почався ще в 2015 році і ось нарешті видно фінішну пряму. Зараз шанси на вихід мультфільма на екрани значно підвищилися через зацікавлення ним західними дистриб’юторами. На разі прем’єра «Мавки» заявлена на кінець цього року – перші дні наступного.  

11 липня стало відомо: топовий дистриб’ютор Universal Pictures Content Group придбав повний пакет прав на показ «Мавки» у Франції та на франкомовних територіях. Це перший контракт FILM.UA з NBCUniversal і величезний прорив для всієї індустрії, вважає Анна Єлісєєва. «Світ анімації – щільно зайнята ніша, – додає вона. – Є американці з глобальними студіями, французи та ще декілька країн, відомих мультиплікацією. В прокаті інших кінотеатри здебільшого не зацікавлені». «Мавку» ж покажуть у всіх країнах Європи, окрім Великої Британії, з якою ведуться перемовини. Також тривають обговорення зі США, Латинською Америкою і пошук партнера, що «закрив» би всю Азію.   Команда «Мавки» веде перемовини з польськими партнерами про спільні активності. Поляки просять надати право на прокат мультфільму українською, щоб його могли побачити українські переселенці в Польщі, яких там більше мільйону, за даними ООН. Пісні з мультфільму дублюватимуться локальними артистами. У планах – акції з цими піснями в деяких країнах; у яких саме – команда оголосить згодом.  

Поки що можемо подивитися трейлер. Особисто я не в захваті від нього через схожість деяких персонажів і моментів із чудовим мультфільмом «Рапунцель» і неможливістю уникнення відповідних очікувань. Впевнений, що ви знайдете схожість і з іншими західними стрічками. Та все ж чарівна легенда Лесі Українки заслуговує на сучасну екранізацію – і це найголовніше.

Читати:  Третя серія "Університету Чупарського"

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *