Amnesty International

Вгадайте персонажа за поведінкою: 

  • провести нікому не відомі дослідження в Україні, 
  • виявити як все погано із захистом прав людини, 
  • зібрані «факти» не віднести до незалежного суду, а використати для створення тенденційного матеріалу,
  • розповсюджувати його, захищаючись свободою слова.

Якщо ви впізнали в цьому російські мас-медіа, то правильно зробили. Розіп’яті хлопчики, захист російськомовного населення і «де ви були 8 років» – це все з цієї серії.

 

Вчора цю стратегію взяла на озброєння міжнародна організація з захисту прав людини Amnesty International (звіт англійською мовою). Головний закид полягає в тому, що ЗСУ розміщує військові бази в школах і шпиталях, а атаки здійснює із житлових кварталів, наражаючи цивільних громадян на небезпеку. Тим самим ЗСУ порушують Женевську конвенцію і повинні негайно припинити незаконні дії

Масова бурхлива реакція української і світової спільноти на звіт видалася керівнику організації Агнес Каламард настільки підозрілою, що вона не забарилася з відповіддю.

Agnes Callamard

Українські та російські моби та тролі в соціальних мережах: усі вони сьогодні атакують @amnesty розслідування. Це називається пропаганда війни, дезінформація. Це не послабить нашу неупередженість і не змінить фактів.

 

Ось так легким рухом руки ЗСУ прирівнюються до армії орків, а мільйони обурених українців, включно з керівництвом держави, до російських мобів і тролів. Зразок неупередженності, який хочеться наслідувати.

 

Окремо дуже хочеться подивитися на пропозицію Amnesty International щодо «правильної» воєнної тактики для ЗСУ. Такої що не буде порушувати Женевську конвенцію, і що дозволить не відступати при кожному ударі москвинів, бо можуть постраждати мирні люди. Всім здатися і піти в фільтраційні табори, щоб потім та ж сама Amnesty International писала звіти про порушення наших прав москвинами?

Читати:  Чому українські патріоти переходили на бік більшовиків

А щодо вимоги негайно гарантувати виконання Женевської конвенції. Ну що тут сказати … Ми б раді, і 30 років якось вдавалося її виконувати. Та от дехто забув виконати обіцянки з Будапештського меморандуму і якось воно не заладилось.

Пропоную Amnesty International переконати підписантів Будапештського меморандуму виконати те, що вони обіцяли – а саме, гарантувати недоторканість державних кордонів України. Вас здивує результат – із Женевською конвенцією в Україні буде повний порядок. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *