Культурна політика Росії в Україні

Читомо пише:

Станом на 22 липня 2022 року росія скоїла 434 епізоди воєнних злочинів росії проти української культурної спадщини. Про це повідомили у Мінкульті.

Загалом внаслідок обстрілів окупантів зазнали руйнацій і пошкоджень 129 об’єктів культурної спадщини. Серед них — 22 пам’ятки національного значення, 100 — місцевого значення та 7 — щойновиявлених об’єктів культурної спадщини. Також зазнали пошкоджень 105 об’єктів цінної історичної забудови.

Для всіх нормальних людей це злочини. Для Росії – це культурна політика.

 

Фанатикам байдужа історична цінність об’єктів. Єдиним критерієм значущості є відповідність проповідуваній ідеології. 

 

В 2001 році ісламські фанатики з Талібану знищили дві велетенські статуї Будди у Баміанській долині в Афганістані. Їм було начхати, що статуям було майже 2 тисячі років і вони становили величезну історичну цінність. Із Вікіпедії:

Знищення сталося після указу лідера талібів мулли Мохаммеда Омара від 26 лютого 2001 року: «Бог єдиний, а ці статуї поставлені для поклоніння, що помилково. Вони мають бути зруйновані, щоб не бути об’єктом культу ні зараз, ні у майбутньому».

Росія радо ручкається зараз із Талібаном і запроваджує його методи в Україні. Оскільки ніякої України не існує, українська мова – спотворена російська, а українська культура – вигадка українських націоналістів, то відповідно до ідеології російських однодумців із Талібану об’єкти української культурної спадщини «мають бути зруйновані, щоб не бути об’єктом культу ні зараз, ні у майбутньому».

Читати:  Корупційний КСУ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *