Про що серіал “Поганий хірург: любов під скальпелем”

Подивився першу серію документального серіалу “Поганий хірург: любов під скальпелем” про доктора Паоло Макк’яріні, який робив операції по трансплантації штучної трахеї, засіяної стовбуровими клітинами. В результаті його діяльності померло 7 пацієнтів з трансплантованою штучною трахеєю. Пізніше виявилося, що у Макк’яріні не було жодних наукових підтверджень дієвості подібного підходу, а ті що він пред’являв як обґрунтування були сфальсифіковані.

Хоча Паоло Макк’яріні став відомий завдяки своєму псевдонауковому шахрайству, серіал показує його історію з точки зору журналістки Беніти Александр та її власних переживань. Спочатку вона робила сюжет про його професійну діяльність, потім стала його нареченою, а пізніше зрозуміла, що все його життя — одна велика брехня і публічно викрила шахрайство Макк’яріні.

Мені не сподобалось те, що її власним переживанням було присвячено дуже багато часу. В першій серії розповідали про такі незначні подробиці стосунків, ніби дивишся не документальний фільм про лікаря-злодія, а художню драму. Але автори серіалу чесно написали в його назві “любов під скальпелем”, тож нарікати можна тільки на власну неуважність та упередженість.

Далі серіал я не дивився, і дивитись не збираюсь, оскільки він не в моєму смаку, але було цікаво почитати про його героїв і довідатись, що з ними відбувається зараз.

Паоло Макк’яріні зараз не практикує як лікар і до того ж Стокгольмський суд засудив його до 2.5 років ув’язнення. Здавалося б це дуже мало, але, виявляється, лікарську провину в цьому випадку було дуже важко довести, а мізерні 2.5 років є суттєвим покращенням, яке зробив апеляційний суд, в порівнянні з першим вироком у 3 місяці. Могло б і цього не бути, але принаймні відтепер навряд чи який-небудь шпиталь дозволить Паоло Макк’яріні знову оперувати.

Читати:  Серіал "Правдива терапія" (Shrinking). Відгук

Беніта Александр зараз працює виконавчим продюсером серіалу “Злочини стали заразними” (Crimes Gone Viral) на каналі Invetigation Discovery. Вона веде профіль в Інстаграмі, в якому продовжує попереджати жінок щодо небезпечних романсів. Його регулярно атакують армії тролів, звинувачуючи її в тому, що замість розголосу вона могла мовчати та спокійно жити далі — типовий victim shaming (присоромлення жертви).

Якщо ви зберетесь дивитись цей серіал, то будьте готові до неспішної розповіді з романтичними подробицями. А краще почитайте про Паоло Макк’яріні в інтернеті — зекономите купу часу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *