Перші враження від серіалу “Бандити в часі”

Подивився перші два епізоди нових “Бандитів в часі” – зроблено класно! Загальна концепція в порівнянні з оригінальним фільмом 1981 року не змінилася, але тепер маємо сучасні технології і більш динамічний темп оповідання.

Замість гурту карликів тут люди цілком звичайного зросту. Звісно, це йде в мінус серіалу, оскільки відбирає велику частку оригінальності першоджерела. Але очолює цих людей чудова Ліза Кудроу – якщо вона і не компенсує повністю цей недолік, то робить достатньо, щоб про нього не згадувати. Мені дуже сподобався її персонаж і нове дихання, який він вносить до старого сюжету.

Головний герой Кевін надалі залишається малим хлопцем, який захоплюється стародавньою історією. Проте тепер він ще й зовнішньо нагадує Гаррі Поттера – банальний, але дієвий маркетинговий хід.

Я сподівався, що Джемейн Клемент і Тайка Вайтіті зроблять якісний продукт на основі фільму Террі Ґілліама “Бандити в часі”. Наразі я абсолютно не розчарований – вийшло дійсно класно і більш пристосовано до сучасного глядача. А знатокам буде приємно побачити головних продюсерів в доволі значних ролях – Джемейн Клемент зіграв Чисте Зло, а Тайка Вайтіті наприкінці другого епізоду з’явився в комічній ролі його супротивника – Верховної істоти.

За сюжет герої постійно подорожують в часі і просторі – це дає нескінченні можливості для рімейків. В цьому серіалі жодна подорож також не повторює сюжет з оригінального фільму, тому тут ще й велика доля комедійного просвітництва. Наприклад, дуже класним вийшла лінія про Стоунхендж з кумедним поясненням що ж воно таке насправді.

Можливо, серіал виглядає трошки більш поверхнево, ніж фільм, але, думаю, таке враження з’являється тільки тому, що сюжет підтримує постійний темп і не дозволяє непотрібних сповільнень на подумати. А по суті в серіалі теж достатньо моральних питань та історичної сатири, щоб фанати оригінальної історії залишились задоволеними побаченим.

Читати:  Найкращі комедійні шоу та серіали. Частина 1

Шкода тільки, що на кожні два наступних епізоди тепер треба чекати цілий тиждень. Добре, що чекати хочеться. Поки якість і винахідливість приємно радує, сподіваюся, так протриває до останнього епізоду “Бандитів в часі”, який вийде 21 серпня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *