Анонс | Бітлджюс Бітлджюс

Рік: 2024
Жанри: горрор, комедія, фентезі,
Режисер: Тім Бертон,
Актори: Вайнона Райдер, Віллем Дефо, Дженна Ортега, Кетрін О'Гара, Майкл Кітон,
Країна: США,
Кошторис: $ 150 000 000

Фільм “Бітлджюс Бітлджюс” – американський комедійний фентезі горрор режисера Тіма Бертона. Фільм є продовженням дуже успішного культового фільму 1988 “Бітлджюс” того ж Тіма Бертона. До своєї ролі загадкового титульного монстра повернеться Майкл Кітон (“Бетмен”, 1988 р.). Йому складуть компанію зірки першого фільму Кетрін О’Гара (“Сам удома”) та Вайнона Райдер (“Дивні дива”). Запланована дата виходу – 6 вересня 2024 року.

Сюжет

Через 36 років після подій у фільмі “Бітлджюс” родина Дітц повертається додому на Вінтер-Ривер після несподіваної смерті Чарльза Діца. Життя Лідії перевертається з ніг на голову, коли її бунтарська донька-підліток Астрід виявляє таємничу модель міста на горищі, а портал у потойбічне життя випадково відкривається, звільняючи Бітлджюса.

Актори фільму “Бітлджюс Бітлджюс”

Майкл Кітон (Бітлджюс)

72 роки, народився 5 вересня 1951 року, американець. Майкл Кітон відомий своїми головними ролями в широкому спектрі жанрових фільмів, включаючи «Бетмен» (1989) та «Бітлджюс» (1988), за які отримав світове визнання. Він також зіграв у таких відомих фільмах, як «Бердмен» (2014), що принесла йому премію «Золотий глобус» та номінацію на «Оскар», «Людина-павук: Повернення додому» (2017) та «Флеш» (2023). Кітон спочатку носив ім’я Майкл Джон Дуглас, але змінив його, щоб уникнути плутанини з іншим відомим актором. Він був одружений з актрисою Керолайн МакВільямс з 1982 по 1990 рік, у них є син Шон.

Вайнона Райдер (Лідія Дітц)

52 роки, народилася 29 жовтня 1971 року, американка єврейсько-українського походження. Вайнона Райдер є відомою американською акторкою та продюсеркою, яка здобула популярність завдяки ролям у фільмах «Едвард Руки-ножиці» (1990), «Дракула» (1992), та «Епоха невинності» (1993), за який отримала «Золотий глобус» і номінацію на «Оскар». Її стосунки з Джонні Деппом у 1990-х роках були постійною темою таблоїдних новин. З 2011 року вона перебуває у стосунках із дизайнером Скоттом Макінлі Ганом.

Кетрін О’Гара (Делія Дітц)

69 років, народилася 4 березня 1954 року, канадсько-американська акторка. Вона здобула популярність завдяки ролям у фільмах «Сам удома» (1990) та «Бітлджюс» (1988), а також стала лауреаткою двох премій «Еммі» (1982, 2020). У 2021 році О’Гара була призначена почесним мером Брентвуда (Лос-Анджелес). Вона одружена з режисером Бо Велчем з 1992 року, і у них є двоє синів: Метью та Люк.

Дженна Ортега (Астрід Дітц, донька Лідії)

21 рік, народилася 27 вересня 2002 року, американська акторка. Вона здобула визнання завдяки ролям у серіалах «Венздей» (2022) «Застряг посередині» (2016—2018) та «Ти» (2019), а також у фільмі жахів «Крик» (2022), за який отримала нагороду MTV Movie Award. Окрім акторства, Ортега активно займається філантропією та підтримує права ЛГБТ. Вона не одружена і зосереджена на своїй кар’єрі та громадській діяльності.

Віллем Дефо (Вольф Джексон, привид-детектив)

68 років, народився 22 липня 1955 року, американський актор. Віллем Дефо відомий своїми ролями в численних фільмах, зокрема в «Взвод» (1986), «Тінь вампіра» (2000), «Проєкт Флорида» (2017) та «Ван Гог. На порозі вічності» (2018), за які був номінований на премію «Оскар». Цього року Віллем Дефо з’явився у фільмі “Бідолашні створіння“. Він також зіграв Ісуса Христа у фільмі «Остання спокуса Христа» (1988). Дефо одружений з італійською акторкою Джадою Колагранде з 2005 року, і вони разом працюють над та живуть у Римі, Лос-Анджелесі та Нью-Йорку.

Цікавинки

Тім Бертон сказав, що фільм “Бітлджюс Бітлджюс” буде знятий лише за умови, що Майкл Кітон повернеться, щоб повторити свою роль. У березні 2014 року Кітон сказав, що це єдиний сіквел, у якому він зацікавлений.

Тім Бертон не приховував свого захвату від співпраці з Майклом Кітоном: «Ми не репетирували, ми нічого не робили. Він виходить на майданчик, і це справді було як одержимість демоном. Відчувалося, як деформація часу. Це було чудово, це було захоплююче, але насправді це також тривожило. [Сміється]”

Майкл Кітон розповів, що на початку виробництва вони з Тімом Бертоном обговорювали, що жоден із них не був особливо зацікавлений у тому, щоб робити щось надмірно технологічне. «Це було весело спостерігати, як хтось у кутку справді щось тримає для вас, спостерігати за всіма в зменшеній головній кімнаті».

Зазвичай Тім Бертон ненавидить знімати студійні фільми, оскільки завжди відчуває себе виснаженим. Але цього разу він насолоджувався створенням фільму «”Бітлджюс Бітлджюс”»: «Я намагався скинути все і повернутися до основи роботи з хорошими людьми, акторами та ляльками. Це було ніби повернення до того, чому я любив знімати фільми».

Прогноз

Фільм “Бітлджюс Бітлджюс” повинен вийти добрим тому, що його зняв Тім Бертон, а серед акторів присутні дуже відомі імена. Той факт, що фільм є сіквелом, в цій ситуації зовсім не засмучує через того ж Тіма Бертона, який в сіквели теж вміє. До того ж це сіквел легендарного фільму і я не вірю, що результат буде сильно відрізнятися від оригіналу. Тобто очікування більш-менш зрозумілі. Інше питання, що це не означає автоматично великих касових зборів, бо світ за той час сильно змінився і зараз бакси видають на щось типу “Дедпул і Росомаха”, а не інтелектуальні комедії жахів, які так любить Тім Бертон. Я впевнений, що мені фільм сподобається, і сподіваюсь, що прокотиться він теж успішно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *