Анонс | Каос (серіал)

Рік: 2024
Жанри: драма, комедія, фентезі,
Режисер: Джорджі Бенкс-Девіс, Руньяраро Мапфумо, Чарлі Ковелл,
Актори: Аврора Перріно, Девід Тьюліс, Джанет Мактір, Джеф Ґолдблюм, Кілліан Скотт, Кліфф Кертіс,
Країна: Великобританія,
Кошторис: € 50 000 000

“Каос” (ориг. Kaos) – комедійно-драматичний фентезійний британський серіал, створений режисером Чарлі Ковелл (серіал “Кінець ї***ого світу”). Акторський ансамбль очолив Джеф Ґолдблюм, який зіграв старіючого Зевса. Запланована дата виходу – 29 серпня 2024 року.

Сюжет

Могутній бог Зевс через свої комплекси сприйняв появлення зморшок на своєму обличчі за здійснення древнього пророцтва, що можливо передвіщає кінець світу. А можливо і не передвіщає. Проте Зевс вже зробив свій висновок і почав активно діяти на шкоду своєму оточенню та людству в цілому.

Керівник проекту та режисери

Чарлі Ковелл (керівники проекту)

30 років, Великобританія. Чарлі – небінарна особа, до якої треба звертатися “вони”. Найбільш відома праця – серіал “Кінець ї***ого світу”, що виходив в 2017 – 2019 роках. Серіал має 93% рейтинг схвалення на Rotten Tomatoes.

Руньяраро Мапфумо (режисерка)

Великобританія. Режисерка, сценаристка та продюсерка. Була режисером 5 епізодів 3 сезону серіалу “Сексуальна освіта”.

Джорджі Бенкс-Девіс (режисерка)

Великобританія. Режисерка серіалу “Я ненавиджу Сьюзі” (2020 – 2022). Володарка премії BAFTA (британський аналог Оскара).

Актори

Джеф Ґолдблюм (Зевс)

71 рік, народився 22 жовтня 1952 року в Піттсбурзі, США. Ґолдблюм – знявся у таких культових фільмах, як «Парк Юрського періоду» (1993), «День незалежності» (1996) і «Муха» (1986), що принесли йому номінації на «Еммі» та «Оскар». Ґолдблюм – чудовий джазовий піаніст, і навіть виступає на сцені з власним гуртом. Він одружений втретє, з гімнасткою Емілі Лівінгстон, і разом вони виховують двох синів.

Джанет Мактір (Гера)

62 роки, народилася 5 серпня 1961 року в Ньюкасл-апон-Тайн, Велика Британія. Мактір – акторка, яка отримала визнання завдяки своїм різноманітним ролям на сцені та екрані, зокрема у фільмах «Буремний перевал» (1992), «Там, де співають жайворонки» (2000), та серіалі «Озарк» (2018–2020), де вона номінувалася на премії «Оскар» та «Еммі». У 2008 році Джанет була нагороджена Орденом Британської імперії (OBE) за внесок у драматичне мистецтво. Вона одружена з поетом і модним консультантом Джозефом Коулманом з 2010 року, і вони мешкають у штаті Мен.

Кліфф Кертіс (Посейдон)

55 років, народився 27 липня 1968 року в Роторуа, Нова Зеландія. Кертіс став відомим завдяки ролі Тревіса Манави в серіалі «Бійтеся ходячих мерців» (2015) та своїм численним етнічним персонажам у кіно, як-от у фільмах «Мег» (2018) та у сиквелах «Аватара» (2022–2025). Він є співвласником новозеландської кіновиробничої компанії «Фенуа фільмз». Кертіс одружений з 2009 року, має чотирьох дітей і є римо-католиком.

Девід Тьюліс (Аїд)

61 рік, народився 20 березня 1963 року в Блекпулі, Велика Британія. Тьюліс здобув міжнародне визнання завдяки ролі Ремуса Люпина у франшизі «Гаррі Поттер» (2004–2011), а також з’явився в таких фільмах, як «Царство небесне» (2005), «Хлопчик у смугастій піжамі» (2008) і «Диво-жінка» (2017). Цікавий факт: перед тим, як стати актором, він був соло-гітаристом панк-рок гурту. Він одружений з французькою дизайнеркою та художницею Ерміні Пуатьє з 2016 року, і вони живуть у Саннінгдейлі, Беркшир.

Кілліан Скотт (Орфей)

38 років, народився 10 липня 1985 року в Ірландії. Скотт здобув популярність завдяки ролі Томмі в ірландському серіалі «Love/Hate» (2010–2014), а також зіграв головні ролі у фільмах «Traders» (2015) і «Dublin Murders» (2019). Щоб уникнути плутанини з іншим відомим ірландським актором Кілліаном Мерфі, він змінив своє ім’я на Кілліан Скотт.

Аврора Перріно (Еврідіка)

29 років, народилася 23 вересня 1994 року в Лос-Анджелесі, США. Перріно дебютувала в серіалі «Милі ошуканки», а згодом отримала головні ролі в кінофільмах «Джем і голограми» (2014) та «Правда або дія» (2018). У 2017 році вона подала позов про сексуальне насильство проти сценариста Мюррея Міллера, що привернуло значну увагу ЗМІ.

Цікавинки

Початково роль Зевса повинен був зіграти Г’ю Ґрант, але через задіяність в інших проектах відмовився.

Зйомки серіалу “Каос” розпочалися в Іспанії у серпні 2022 року.

Перший тизер серіалу “Каос” з участю Джеффа Ґолдблюма був випущений на YouTube 19 березня 2024 року.

Прогноз

Очікую на серіал “Каос” зі стриманим оптимізмом. З одного боку, боги знову хочуть знищити Землю (“Чудотворці”, “Добрі передвісники“, “Бандити в часі“) – скільки можна входити в ту саму річку. З іншого, керівники проекту з доброю репутацією у створенні драматичних серіалів. Тобто, передусім це буде драма, а вже потім “з елементами чорного гумору”. До того ж Джеф Ґолдблюм в інтерв’ю на ток-шоу розповідав, що серіал дуже розумний і йому було приємно в ньому зніматися.

Ну і сам Джеф Ґолдблюм – найбільша маркетингова цінність серіалу “Каос”. Спочатку на його місці мав бути Г’ю Ґрант, і це можливо було б прикольне видовище. Проте золота статуя Зевса з обличчям Ґолдблюма – це просто шикарний хід, враховуючи манірність актора. З решти акторів відомими ролями може похвалитися хиба що Девід Тьюліс (Ремус Люпин з “Гаррі Поттера”), але в трейлері я його не чомусь не побачив.

Сподіваюся, що автори і режисери проекту “Каос” зуміють створити оригінальну і цікаву драматичну розповідь на традиційну фентезійну тему.

Мій прогноз: 7 / 10.

P.S. Після перегляду першого епізоду знижую прогноз на 6.5-7. Відгук на перший епізод серіалу “Каос” тут.
P.P.S. Після другого епізоду повертаю прогноз на 7. Стало значно цікавіше.
P.P.P.S. Закінчив перший сезон. Дуже круто! 8.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *