Джордж Гаррісон та “Життя Браяна за Монті Пайтоном”

Вчора відкрив для себе те, що російська опозиція поводиться не краще за “Народний Фронт Юдеї”, а сьогодні вичитав, що колишній бітл Джордж Гаррісон не тільки допоміг профінансувати цей шедевр, а ще й з’явився в камео в самому фільмі.

Поява Гаррісона абсолютно нічого не додає ані до сюжету, ані до комедійної частини фільму, тому, мабуть, я його раніше і не помічав. Ну і важко зрозуміти, що в штовханині треба звернути увагу на он того конкретного чувачка. Зараз то я його роздивився, і його показують навіть довше ніж одну секунду, і ще й крупним планом. До того ж обличчя Гаррісона дуже легко впізнати. Можливо, більш уважні глядачі це і зробили без усіляких підказок. Але якщо ви такі ж неуважні, як і я, то зверніть увагу на час 1:08:50 – зможете побачити легендарного бітла в усій красі поруч із Джоном Клізом (голова “Народного Фронту Юдеї” Редж).

Джордж Гаррісон та “Життя Браяна за Монті Пайтоном”

Щиро кажучи, враховуючи те, що Джордж Гаррісон фактично врятував фільм, Пайтони могли б знайти для нього і більш цікаву роль.

Коли бос EMI Films без попередження відмовився знімати “Життя Браяна” (Террі Гілліам стверджує, що він змінив свою думку, коли нарешті прочитав сценарій і злякався), Джордж Гаррісон швиденько заснував кінокомпанію HandMade Films і дав на зйомки фільму 3 мільйони фунтів. Все тому, що він був великим другом Пайтонів, а ще йому дуже хотілося подивитися цей фільм. Режисер фільму Террі Джонс назвав це “найдорожчим квитком до кіно у світі”.

Цікаво чому Пайтони не відповіли взаємністю і не посадили Гаррісона хоча б в другий акторський ряд, натомість прирівнявши його появу в фільму до рівня статистів? Невже він був настільки не вмів грати?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *