10 цікавих фактів про фільм “Індіана Джонс і реліквія долі”

Джордж Лукас, Стівен Спілберг та студія “Парамаунт” домовились, що фільмів про Індіану Джонса буде 5, ще в далекому 1979 році.

Гаррісон Форд отримав 20 мільйонів доларів за зйомки. На момент виходу фільму йому було без двох тижнів 81 рік.

Головний антагоніст Юрген Воллер був вигаданий на основі реального вченого Вернера фон Брауна, який брав участь в програмі відправлення людини на Місяць. За часів Гітлера він працював на Третій Рейх, а колишніх нацистів, як відомо, не буває.

Сцена параду в Нью-Йорку насправді була знята в шотландському Глазго.

Як і у випадку з “Зоряними війнами” різниця між першим і останнім фільмом серії становить 42 роки. Спочатку прем’єру фільму було заплановано на 40-річчя серії “Індіана Джонс”, але через пандемію її було перенесеною

Композитор Джон Вільямс написав музику до фільму у віці 90 років.

Ліам Нісон, Раян Ґослінґ та Марк Гемілл виявляли бажання зіграти в фільмі, причому Марк Гемілл хотів зіграти злодія. Гемілл та Нісон раніше працювали зі Спілбергом у фільмах з серії “Зоряні війни”, а Ґослінґ знімався разом з Фордом у фільмі “Той, хто біжить по лезу 2049”.

Акторка Фібі Воллер-Брідж, що зіграла Гелену, була однією з авторів сценарію до останнього фільму про Джеймса Бонда “007: Не час помирати”.

Це єдиний фільм про Індіану Джонса, режисером якого не є Стівен Спілберг.

Коли Індіана шукає Спис Лонгина у вагоні з артефактами, на полиці можна помітити Globus cruciger, який нагадує Святу Ручну гранату Антіохії з фільму “Монті Пайтон і Священний Грааль” (1975): “Спочатку вийми священну шпильку. Тоді порахуй до трьох, ні більше, ні менше. Три буде числом, яке ти будеш рахувати, а число рахування буде три. Чотири не рахуй, ані два, за винятком того, що потім перейдеш до трьох. П’ять прямо відпадає. Як тільки число три, яке є третім числом, буде досягнуто, тоді ти кинь свою Святу ручну гранату Антіохії у свого ворога, який, будучи лихим у Моїх очах, понюхає її”.

Читати:  Новий трейлер до мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

P.S. Рецензію на фільм можна прочитати тут: “Індіана Джонс і реліквія долі“.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *