Актори фільму “Реальна любов”

В фільмі “Реальна любов” зібралося дуже багато відомих акторів різних поколінь. Якщо вам потрібна дуже стисла і дуже суб’єктивна довідка з посиланнями на інші фільми за їхньої участі, то вам сюди.

Алан Рікман (Геррі) – найкращий з усіх акторів “Реальної любові”, хоча його роль в цьому фільмі така ж бліда, як і його волосся. Єдина варта уваги сцена зіграна в парі з Роуеном Аткінсоном (містер Бін), а Рікман в ній нагадує свого Ганса Грубера з “Міцного горішка” (1988). До речі, Алан Рікман — єдиний актор, який зіграв зразу у двох традиційно різдвяних фільмах: “Реальна любов” та “Міцний горішок”. Серед інших ролей всі зразу згадають Северуса Снейпа з фільмів про Гаррі Поттера, в якій він продемонстрував пародію на свої акторські здібності, я ж рекомендую чудову сатиру на християнство “Догма” (1999) – там Алан Рікман виконав роль Метатрона, голосу Божого. Ще варто подивитися “Робін Гуд: принц злодії” (1991) – його шериф Ноттінгема вважається його найкращим досягненням в амплуа злодія. На жаль, Алан Рікман помер у 2016 році у віці 69 років від раку підшлункової залози.

Емма Томпсон (Карен – дружина Геррі) – одна з найтитулованіших британських акторок, яку я більше ніде не бачив. Ну окрім фільмів про Гаррі Поттера, звісно. В них вона зіграла професорку Сибілу Трелоні, але для неї це те ж саме, що Снейп для Рікмана. А оскільки в “Реальному коханні” вона зіграла дуже переконливо, то безумовно варто пошукати інші відомі фільми за її участі.

Білл Наї (Біллі Мак) – з усіх фільмів, що я бачив з цим актором, “Реальна любов”, мабуть, найкраще демонструє його талант. В “Піратах Карибського моря” (2003) він зіграв Деві Джонса, але хто впізнає Білла Наї за комп’ютерним образом пірата-восьминога? В “Автостопом по галактиці” (2005) він був дуже важливим творцем, на ім’я Слартібарфаст, але і там ця роль була невиразною. Тим не менш, в його фільмографії дуже багато фільмів (більшу частину яких я не бачив) та він продовжує активно зніматись.

Кіра Найтлі (Джульєтт) – хоча в “Реальній любові” вона взяла участь в найпам’ятнішій сцені фільму з плакатами, для мене вона назавжди залишиться Елізабет Свон, у якої “ніколи нічого б не вийшло” з Джеком Горобцем. Окрім “Піратів Карибського моря”, Кіра Найтлі відома своєю роллю в фільмі “Гордість і упередження” (2005), яка вже кілька років знаходиться в моєму списку на перегляд і я все забуваю це зробити.

Читати:  Нарешті "Мавка"?

Ендрю Лінкольн (Марк – закоханий у Джульєтт приятель Пітера) – другий учасник сцени супер-пупер-романтичної сцени з плакатами, яка перетворилась на мем. Так само на мем перетворилась його сцена з сином Карлом з серіалу “Ходячі мерці” (2010-2022). В ньому Ендрю Лінкольн грав головну роль Ріка Ґраймса протягом 13 років. Ти чуєш, 13 років, Карл!

Чиветел Еджіофор (Пітер – чоловік Джульєтт) – відразу згадав це ім’я, а потім підглядів, що бачив цього актора у фільмах “Марсіанин” (2015) та “Доктор Стрендж” (2016), але не так, щоб він мені запам’ятався своєю грою. Але знімається він багато, і, можливо, треба просто уважніше дивитись.

Ліам Нісон (Деніел – вітчим Сема) – видатний актор з однією з найбільших фільмографій, який став відомий завдяки драматичному “Списку Шиндлера” (1993) та суперпопсовому “Зоряні війни. Епізод I. Прихована загроза” (1999). Пізніше мені траплялись переважно бойовики, в яких він постійно когось рятує, такі як “Викрадена 2” (2012) чи тогорічна “Пам’ять” (2022). Абсолютно невиразні фільми, в яких Нісон тупо заробляє гроші, але при цьому перша “Викрадена” (2008) подарувала світу мем “Я не знаю, хто ти. Але я знайду тебе і вб’ю”.

Томас Броді Сенгстер (Сем) – троюрідний племінник Г’ю Ґранта на момент виходу “Реальної любові” мав 13 років, але вже тоді виглядав значно молодше. В майбутньому через це йому довелося прикриватися ідіотськими вусиками та ковбойським капелюхом, щоб адекватно виглядати в парі з Анею Тейлор-Джой в серіалі “Ферзевий гамбіт” (2020). Ще він мені запам’ятався грою в “Грі престолів” (2013-2014) та “Той, що біжить лабіринтом” (2014).

Мартін Фріман (Джон) – найкумедніша роль “Реальної любові” популярного актора, який починав в оригінальному британському серіалі “Офіс”, де він зіграв Тіма — прообраз Джима з американського “Офісу”. Потім у нього була головна роль в “Автостопом по галактиці” (2005), роль доктора Ватсона в серіалі “Шерлок” (2010-2017) та головна роль Більбо Беггінса в трилогії “Гобіт” (2012-2014). Ще я його бачив в комедійному серіалі про батьківство “Селекціонери” (2020), який мені видався надто притягнутим за вуха.

Читати:  Актори фільму "Фаворитка Міллера"

Колін Ферт (письменник Джеммі) – один з найкращих класичних британських акторів Діккенсового типу, фільми з яким до мене не трапляли. Окрім фільму “Щоденник Бріджит Джонс” (2001) та анімації “Різдвяна історія” (2009), де з нього за допомоги комп’ютерної графіки зліпили племінника Скруджа Фреда. Але як і у випадку з Еммою Томпсон, в майбутньому треба обов’язкового подивитись найвідоміші фільми з Коліном Фертом.

Г’ю Ґрант (Девід – прем’єр-міністр Великої Британії) – перша частина кар’єри цього видатного актора пройшла повз мене, оскільки мені не дуже цікаві романтичні комедії та плейбойський образ Ґранта. Натомість друга частина, що почалася з фільмом Гая Річі “Джентльмени” (2019) мені дуже подобається. Слизький підступний покидьок у нинішнього Ґранта виходить дуже переконливо. Тільки цього року він встиг в такому образі знятися у двох блокбастерах “Операція “Фортуна”: Мистецтво перемагати” (2023) та “Підземелля і дракони: Честь злодіїв” (2023).

Роуен Аткінсон (Руфус – продавець прикрас) – містер Бін в цьому фільмі зіграв невеличке, але дуже кумедне камео, завдяки своєму другові режисеру “Реальної любові” Річарду Кертісу. В дев’яностих роках я запоєм дивився його комедійний серіал “Містер Бін” (1990-1995). Потім з’явився класний повнометражний фільм “Бін” (1997), а десять років потому не дуже вдалий “Містер Бін на відпочинку” (2007). Ще була маленька роль в прохідній комедії “Щурячі перегони” та несмішна пародія на Джеймса Бонда “Джонні Інгліш”, які мене страшенно розчарували, оскільки хотілося продовжувати насолоджуватися грою цього чудового актора, не передивляючись по колу старі скетчі. Минулого року вийшов більш вдалий мінісеріал Нетфлікс “Людина проти бджоли”, в якому відбулася спроба переосмислення образа містера Біна на новий лад.

На цьому все. Як бачите, тут багато прогалин, але, сподіваюсь, і корисні речі теж є. Якщо вам є що додати з власного досвіду перегляду фільмів з акторами “Реальної любові”, напишіть про це в коментарях.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *