Нарешті “Мавка”?

Ми дочекалися офіційної дати прем’єри мультфільму “Мавка. Лісова пісня” – це 2 березня 2023 року. Звичайно, це ще нічого не гарантує, свіжий перенос “Памфіра” тому приклад. А “Мавку” українці чекали довгі роки. Спочатку чекали 7 років поки її знімуть, тепер можемо почекати ще парочку, поки пустять в прокат. Жартую. Сподіваюсь.

На мультфільм покладають величезні надії. Як може бути інакше, коли екранізують одну з найяскравіших перлин української літератури, і коли екранізація коштує як декілька середньостатичних українських художніх фільмів. За кошторис “Мавки” в майже 200 мільйонів гривень можна було б зняти чотири “Щедрика” або дванадцять “Скажених весіль 3”. За невдалі касові збори авторів мультфільму зітруть на порох.

На щастя, окрім України мультфільм буде показано в багатьох інших країнах світу – Франції, решті Європи, Північній Африці та Близькому Сході. Тримаємо кулаки.

Щоб краще дивилося варто перечитати джерело – повість Лесі Українки “Лісова пісня”. Тут я зібрав посилання, за якими можна скачати, прочитати або купити книгу “Лісова пісня”.

І про трейлер не забуваємо.

Читати:  Нові різдвяні фільми 2023-го року

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *