Нова-остання пісня “Бітлз” “Now and then”

Як це не дивно “Бітлз” випустили нову пісню, в якій основну вокальну партію виконує Джон Леннон. Основою для пісні став демо-запис 1978-го року з тих, що роками розповсюджувалися на так званих “бутлегах” – піратських пластинках. На ньому Джон грає перші акорди пісні, підігруючи собі на роялі.

В 1980-му році Джона Леннона не стало, тоді решта учасників зрозуміли, що на “Бітлз” точно можна ставити крапку, оскільки без Леннона гурту не може існувати. Але в 90-х роках вони повернулися до створення нових пісень для нового проекту “The Beatles Anthology”. Тоді на основі демо-записів Джона Леннон кінця 70-х років вдалося створити дві нові пісні “Free as a bird” та “Real Love”. Цікаво, що праця над “Now and then” теж йшла, але виникла проблема із записом, в якому вокал ніяк не вдавалося відділити від звуків роялю.

В 2001-му році помер Джордж Гаррісон, і тільки майже чверть століття після його смерті Пол Маккартні та Рінго Старр знову повернулися до праці над піснею. В цьому допомогли нові технології, розроблені для документального фільму “The Beatles: Get Back” режисера Пітера Джексона, того самого, що зняв “Володаря перстнів” та “Гоббіта”.

Нарешті вокал вдалося відділити від роялю, також згодилися гітарні треки зіграні Джорджем Гаррісоном під час сесії 1995-го року. Хоча для видобутку голосу Джона Леннона використовувалися нові технології на основі штучного інтелекту, вся решта інструментів та вокальних партій була записана класичним способом.

Окрім самої пісні також вийшло нове відео з багатьма архівними зйомками, завдяки яким бітли всіх часів співіснують на одному екрані. І тут без штучного інтелекту вже точно не обійшлося, настільки гладко проникають з однією епохи до іншої учасники гурту.

Читати:  Роджер Вотерс, Україна, Ізраїль та Пінк Флойд

Якщо це насправді остання пісня “Beatles”, то можна сказати, що фінал вийшов чудовим. От тільки для бітломанів ще жодний фінал, бо вони завжди будуть повертатися до платівок 60-х років та переживати найкращі моменти свого життя знову і знову.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *