Новини за 08-12-2023. Електронні повістки та “Сертифікат захисника”

Застереження: це гумористичний допис і не має на меті нікого образити.

Електронні повістки

Верховна Рада готує новий законопроєкт, який дозволить висилати повістки на електронну пошту. Після отримання відповідного листа треба буде з’явитися в ТЦК протягом 48 годин. Тобто, потрапляння до поштової скриньки військовозобов’язаного буде прирівнюватись до її прочитання та особистому підпису в отриманні. Не розумію, чому депутати спочатку не спробували прирівняти отримання повістки з потраплянням її до квартири адресата. Можна було б просунути її під дверима, закинути у відкрите вікно, запустити через вентиляцію або по трубі з холодною водою. Від моменту перетину повісткою периметра квартири починати відлік 48 годин.

Але не треба на цьому зупинятись. Проходження медичної комісії теж треба автоматизувати. Якщо ви змогли відкрити свою електронну скриньку, то зір у вас в цілком достатній, руки в міру контролюєте, мозок здатен опанувати передові технології, отже для служби в армії придатні. А якщо при цьому ви ще й відповіли на отриманий лист, то обмежено придатні.

Пропоную розширити цей закон і на інші сфери життя. Автоматичний продаж або набуття нерухомості, автоматичні кредити та позики, автоматичне одруження та розлучення. Всього за 48 годин ви можете перетворитись із вільної людини на сім’янина з дружиною, машиною, квартирою, кредитом на стільки, скільки вистачить фантазії у відправника, та годним для служби в армії. І головне, що вам для цього нічого не довелося робити. Дуже зручно!

Цікаво, яке покарання передбачено цим законопроєктом за зміну електронної пошти? Якщо ти створив 10 нових поштових скриньок за годину, то скільки років відсидки запланувала держава в нагороду за твоє вміння користуватись базовими інтернет-сервісами?

Читати:  Ядерний вибух під Харковом в 1972-му році

“Сертифікат захисника” в “Дії”

Верховна Рада готує ще одне нововведення для військовозобов’язаних — “Сертифікат захисника” в “Дії”. Демонструвати його доведеться під час реєстрації прав власності на майно, при одруженні або розлученні, для здобуття вищої освіти, отримання медичних послуг, і, звісно, для перетину держкордону. Кожні 60 днів цей документ потрібно буде оновлювати.

Незрозуміло чим електронний сертифікат буде кращим за звичайний військовий квиток? Невже розробка нової електронної системи була більш дешевим рішенням, ніж обов’язкова демонстрація військового квитка?

Також цікаво, яким буде покарання за відсутність на смартфоні встановленої “Дії”? І коли вже пропишуть в конституції, що в обов’язок громадянина України входить не тільки захист батьківщини, а ще володіння смартфоном, наявність швидкого безперебійного інтернету для отримання повісток та наявність електронної пошти, яку будуть надавати при народженні, та для зміни якої буде потрібен “Сертифікат захисника” в “Дії”?

Інші новини

Верховний суд Фінляндії відмовився екстрадувати одного російського неонациста Яна Петровського до України через погані умови в українських тюрмах. “Нормальні умови в наших тюрмах. Запитайте хоч Дубінського” – відповів представник Офісу Генпрокурора. “Це правда, наші тюрми значно кращі за закордонні санаторії. Ківа підтвердить” – додав представник СБУ.

Лідер польської Громадянської коаліції та майбутній прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що Віктор Орбан відверто став на російську позицію, і від цього страждає також Польща. Але це не привід для виключення Угорщини з Євросоюзу, бо решта країн в стражданнях через позицію Орбана не була помічена.

Мінкульт закликає блогерів не популяризувати російський серіал “Слово пацана”, оскільки він є ворожою пропагандою. “Який-який серіал? І шо, він справді цікавий? А де можна подивитися?” – відреагували українці на заклик Мінкульту.

Читати:  Постріл в ногу

МОК допустив росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 під нейтральним прапором. “Ми захопили Крим взагалі без жодного прапора. Яка нам різниця під яким прапором бути на Олімпіаді? Всі все і так розуміють” – прокоментували в російському ОК.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *