Що відомо про фільм “Шалений Макс: Фуріоза”?

Фільм “Шалений Макс: Фуріоза” є одним з найочікуваніших фільмів 2024 року, хоча власне Шаленого Макса в ньому і не буде, залишилась сама Фуріоза. Але він все одно повинен стати визначною подією. Передусім тому, що його створенням займався той самий Джордж Міллер, який придумав та зняв всі фільми серії “Шалений Макс”.

Джордж Міллер є сценаристом та режисером суперпопулярної франшизи, яка встановлювала стандарти екшн-фільмів в 1980-х та 2010-х роках. Надихає той факт, що останній фільм “Шалений Макс: дорога люті” було знято через 30 років після попередньої частини і він не тупо експлуатував відомий з вісімдесятих років канон, а створив нове захопливе кіно. “Фуріоза” скоріше за все не буде надто відрізнятися від “Дороги гніву”, але хто ж відмовиться від кількох фільмів про “Шаленого Макса” в такому стилі?

Оскільки “Шалений Макс: Фуріоза” буде розповідати історію, що передувала попередньому фільму, то головна героїня повинна помолодіти, а отже Шерліз Терон, нажаль, навіть теоретично не могла в ньому повторити свою роль. Аня Тейлор-Джой має достатньо харизми, щоб успішно її замінити, але це вже буде якась інша Фуріоза, якій доведеться відвойовувати собі місце під сонцем в боротьбі з фанами Шерліз Терон. Судячи з фільму “Меню“, у неї це вдасться.

Кріс Гемсворт теж при правильному сценарії може добряче запалити, хоча типаж у нього і зовсім інший ніж у Тома Гарді. Звісно відразу згадується комічно-героїчний Тор, хоча може він покаже і щось схоже на найманця з “Евакуації“, або навіть з “Евакуації 2“. Дуже цікаво побачити чи виникне між Гемсвортом і Анею Тейлор-Джой хімія на екрані. Якщо це станеться, то ховайтесь хто може.

Читати:  Відгук на серіал “Режим” (2024). Четвертий епізод

Сюжет при таких даних не має великого значення. В “Дорозі гніву” він взагалі був простий, як два пальці, а видовище було видатне. Але для формальності читаємо, що молоду Фуріозу викрадає банда байкерів на чолі з Воєначальником Дементусом із “Зеленого місця багатьох матерів”, і далі Фуріоза намагатиметься повернутись додому. Тобто знову будуть криваві перегони в пустелі, які полюбились ще з “Дороги люті”. Аня Тейлор-Джой буде в постійному конфлікті з Крісом Гемсвортом (Дементусом), який її викрав, інакше з чого виникне психологічне (романтичне?) напруження, необхідне навіть для найпростіших бойовиків. Думаю, буде весело.

Музику для фільму створив той самий композитор Том Голкенборд, що робив її для попереднього фільму. А редактором знову стане Маргарет Сіксел. Тобто картинка і звук повинні залишитись такими ж, як і в “Дорозі гніву”.

Знімали “Фуріозу” в Австралії, штаті Новий Південний Уельс. Зйомки почались в червні, а закінчились в листопаді 2022 року. Спочатку реліз фільму планували зробити влітку 2023 року, але потім дату виходу перенесли на 23 травня 2024 року.

(Додано в червні 2024) Подивився я цей фільм і написав на нього рецензію: Шалений Макс: Фуріоса

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *