Новий трейлер до мультфільму “Мавка. Лісова пісня”

Чим ближче до прем’єри довгобуду вітчизняного виробництва, тим більше у мене остраху перед кінцевим результатом. Хоча б те, що вся Україна, затамувавши подих, чекає на екранізацію культової книги Лесі Українки вже цілих 8 років, не дає “Мавці” жодних сподівань на пробачення, якщо щось піде не так. Її порвуть на малесенькі шматочки, переламають їй рученьки і ніженьки, якщо вона не виправдає вкладених в неї майже двохсот мільйонів гривень.

З іншого боку, наш багатостраждальний народ плакав від зробленого за підручником історії “Щедрика“, оскільки він видався дуже актуальним. В такій ситуації “Мавці” достатньо продемонструвати міцний зв’язок із українським сьогоденням і успіх в Україні їй забезпечений. Таким зв’язком може бути боротьба світлих лісових сил, з якими українці будуть ототожнювати себе, проти темних сил під керівництвом Килини, які просто зобов’язані робити товсті натяки на росіян. Тож, якщо станеться ефект “Щедрика” – коли посереднє, але дуже патріотичне кіно завойовує серця – “Мавка” може отримати на ньому дуже багато додаткових балів в очах українського глядача.

Але щоб відбити кошторис фільму українців буде замало – жоден кінопрокат в країні під обстрілами не принесе 200 мільйонів гривень. Тому доведеться покладатися на закордонний ринок. А для цього треба витримати конкуренцію із закордонними ж кіновиробами. А як тут витримаєш цю конкуренцію, коли у них на дикому заході таких мультфільмів знімають пачками кожного року, а у нас 8 років мурижать одну єдину “Мавку”? Восімь лєт!

В цілому я більш песимістичний щодо кінцевого результату, ніж оптимістичний. Єдине, на що дуже сподіваюсь це те, що в “Мавці” не буде відвертої халтури. Шедевром їй не стати в будь-якому разі, а рівень вітчизняного кінематографа настільки занизив очікування навіть від активно розкручуваних картин, що відсутність халтури – це моє найсміливіше очікування. Ну а якщо вийде міцний середняк без ляпів та ще й станеться ефект “Щедрика”, то в Україні “Мавка. Лісова пісня” цілком може стати й культовим фільмом. Хто його знає. Добре, що чекати залишилося недовго. Прем’єра повинна відбутися рівно за місяць – 2-го березня.

Читати:  Все про фільм "Бджоляр". Сюжет, заробітки, актори та інше

Нарешті, щоб краще дивилося варто перечитати джерело – повість Лесі Українки “Лісова пісня”. Тут я зібрав посилання, за якими можна скачати, прочитати або купити книгу “Лісова пісня”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *