Джордж Гаррісон та “Життя Браяна за Монті Пайтоном”

Вчора відкрив для себе те, що російська опозиція поводиться не краще за “Народний Фронт Юдеї”, а сьогодні вичитав, що колишній бітл Джордж Гаррісон не тільки допоміг профінансувати цей шедевр, а ще й з’явився в камео в самому фільмі.

Поява Гаррісона абсолютно нічого не додає ані до сюжету, ані до комедійної частини фільму, тому, мабуть, я його раніше і не помічав. Ну і важко зрозуміти, що в штовханині треба звернути увагу на он того конкретного чувачка. Зараз то я його роздивився, і його показують навіть довше ніж одну секунду, і ще й крупним планом. До того ж обличчя Гаррісона дуже легко впізнати. Можливо, більш уважні глядачі це і зробили без усіляких підказок. Але якщо ви такі ж неуважні, як і я, то зверніть увагу на час 1:08:50 – зможете побачити легендарного бітла в усій красі поруч із Джоном Клізом (голова “Народного Фронту Юдеї” Редж).

Щиро кажучи, враховуючи те, що Джордж Гаррісон фактично врятував фільм, Пайтони могли б знайти для нього і більш цікаву роль.

Коли бос EMI Films без попередження відмовився знімати “Життя Браяна” (Террі Гілліам стверджує, що він змінив свою думку, коли нарешті прочитав сценарій і злякався), Джордж Гаррісон швиденько заснував кінокомпанію HandMade Films і дав на зйомки фільму 3 мільйони фунтів. Все тому, що він був великим другом Пайтонів, а ще йому дуже хотілося подивитися цей фільм. Режисер фільму Террі Джонс назвав це “найдорожчим квитком до кіно у світі”.

Цікаво чому Пайтони не відповіли взаємністю і не посадили Гаррісона хоча б в другий акторський ряд, натомість прирівнявши його появу в фільму до рівня статистів? Невже він був настільки не вмів грати?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *