Фільм “Щедрик”

ЧИТАЙТЕ ОГЛЯД ФІЛЬМУ “ЩЕДРИК”


Стрічка розповідає про життя трьох родин — української, польської та єврейської — під час Другої Світової війни у місті Станиславів (нині Івано-Франківськ).

Зараз це найбільш гучна прем’єра України, і я з нетерпінням очікую на час, коли зможу переглянути фільм “Щедрик”. Відгуки про фільм переважно фокусуються на актуальності теми війни Росії проти України, хоча дехто відзначає і незвично високу якість фільму, як для українського кінематографа. Можливо, так сталося тому, що це не повністю український фільм — він є спільним виробництвом України та Польщі, а Польща вже давно навчилася робити драми, які привертають увагу в усьому світі. Згадайте хоча б “Холодну війну” 2018-го року, яка була претендентом на Оскар.

Після першого вікенду прокату фільм “Щедрик” подивилося 8011 глядачів і він зібрав трохи більше мільйона гривень. Не думаю, що такими темпами він окупиться, але можна зрозуміти, що в країні війна і багатьом не до відвідин кінотеатрів. Напевно, значно більше людей подивиться “Щедрик” онлайн — зараз автори фільму активно працюють над цією опцією.


Додано 22 лютого 2023: тепер «Щедрик» є на MEGOGOSWEET.TVKyivstar TV та Volia TV пишуть автори фільму.

Читати:  Про що фільм "Ілюзія безпеки" та що означає його кінцівка

1 коментар до “Фільм “Щедрик””

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *