Фільм “Памфір”

Головний герой фільму Леонід на прізвисько “Памфір” багато років тому зав’язав з контрабандою і чесно працює в Польщі. Одного разу він повертається до рідного села десь на кордоні з Румунією. Син, що страшно тужить за батьком, сподіваючись затримати його вдома підпалює місцеву церкву. Тільки от церква вже належить до мафії і Леонід мусить сплатити великий борг, а для цього повертається до старих корупційних схем. Страшні постаті в диявольських масках, які є частиною приготування до маланки створюють ідеальний фон для похмурої кримінальної драми.

Українська фестивальна прем’єра фільму “Памфір” відбулася 25 жовтня 2022 року, а загальний прокат стрічки стартує 26 січня 2023 року. Зйомки стартували в жовтні 2020 року і тривали 3 місяці. Закінчували зведення фільму вже під час повномасштабної агресії Росії проти України. Наразі невідомо, в яких саме кінотеатрах можна буде подивитися фільм “Памфір”, але творці фільму запевняють, що прем’єра все-таки відбудеться як заплановано наприкінці січня.

Цікаво, що у Франції, де фільм вже було показано, роботу режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука порівняли із легендарним фільмом Сергія Параджанова “Тіні забутих предків”: “Увага до візуального боку фільму та квазіетнологічне трактування предмета вносять до нього атавістичну, поетичну та духовну ноти”.

Читати:  Відгуки на фільм "Снігова спільнота"

1 коментар до “Фільм “Памфір””

  1. Сповіщення: Прокат фільму “Памфір” переноситься - Олесь Думний

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *