Помер ворог України Горбачов

Наполовину українець він прийняв активну участь у подіях, що призвели до падіння «імперії зла». Через це у світі він має позитивний образ пророка демократії на одній шостій частини суші. Російські ліберали теж переважно захоплюються Горбачовим – визнаючи його «помилки» вони надзвичайно цінують його зусилля у побудові демократичної Росії. 

 

Подібні погляди розповсюджені і в Україні, хоча інтереси України і Росії за природою своєю є протилежними. Коли ми святкуємо свободу, в Росії плачуть за втраченими землями. Коли Росія раділа приходу демократії, вона зовсім не мала на увазі демократію для всіх, і Чеченські війни тому підтвердження. Повернися історія трохи інакше, Україні довелося б пройти через те ж саме що і Чечні в 90-ті.

 

Цілком незаслужено Горбачову приписують досягнення, яких він не хотів і проти яких боровся. Те, що СРСР розпався є наслідком його дій на посаді Генсека, та сам він був проти такого перебігу подій. Більше того, в останні роки СРСР він активно пробував придушити національно-визвольні рухи, які виникали буквально усюди. Йому на щастя не вдалося, і його справедливо засуджують за це прихильники СРСР. А ми, українці, передусім повинні пам’ятати про те, що він намагався зберегти СРСР і оцінювати відповідно.

 

Вихваляння Горбачова нагадує мені аргументи на користь Сталіна – він, мовляв, об’єднав всі українські землі в одну державу. Дійсно, частина українських земель увійшла до складу УРСР, але яким коштом? Мільйони загублених життів і тотальна русифікація українців є розплатою за це. Сталін хотів знищити українців як націю – це є для нас найголовніше – тому він назавжди залишиться ворогом України. 

 

Читати:  Ядерний вибух під Харковом в 1972-му році

СРСР, керований Горбачовим, продовжував ворожий до України курс. Його особиста підтримка дій Путіна під час окупації Криму тому підтвердження. 

 

Горбачов був нашим ворогом, ворогом України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *