Новини за 09-12-2023. Найкорумпованіша країна Європейського Союзу

Застереження: це гумористичний допис і не має на меті нікого образити.

Сім гуманітарних організацій засудили вето США щодо перемир’я в Газі, яке, на їхню думку, дало б “такий важливий перепочинок” населенню Гази і можливість зупинити насильство. І після цього ви будете казати, що США не розпалює вогонь війни. Вони займаються цим в Газі, вони займаються цим в Україні. Якби не США, то між Україною та росією давно настало б перемир’я, яке б дало такий важливий перепочинок населенню окупованих територій України. Гуманітарні організації давно виступали на захист цього населення, яке попри чисельні втрати через злочинну діяльність ЗСУ безперервно поповнюється все новими мирними переселенцями з росії.

Оздоровчий комплекс «Косино» на Закарпатті звинуватив ТЦК в тому, що на його територію увірвалися десятки людей у військовій формі та затримали двох працівників. У відповідь в прокуратурі розповіли, що чоловіків затримали «у ході мобілізаційних заходів», оскільки вони «порушили вимоги законодавства про перебування на військовому обліку» під час воєнного стану. Приємно бачити, як старається наша держава забезпечити виконання одного окремо взятого закону, навіть якщо для цього треба порушити десятки інших законів. Цікаво тільки чи не використає Угорщина подібну практику для безпідставних звинувачень України в корумпованості? Бо ви ж знаєте, Віктор Орбан, вимагаючи дотримання Україною власних законів, тільки грає на руку Кремлю і ми повинні зробити все можливе, щоб не дати йому це зробити. Ми вже пробували не випускати Порошенка за кордон, а Орбан все ніяк не вгамується. Мабуть, все-таки Україні доведеться звернути невибіркову увагу на всі свої закони, а не тільки на ті, які приносять користь її керівництву. Як би це не було огидно.

Читати:  Новини за 11-12-2023. Обов'язкові уроки ЛГБТ+ в польських школах

Віктор Орбан продовжує звинувачувати Україну у вступі до ЄС: “Звіт Європейської комісії про те, що із семи рекомендацій чотири вже виконані, – це брехня. Відомо, що Україна – одна з найкорумпованіших країн світу. Це просто якийсь жарт!” Можна довго сперечатись має рацію Орбан чи ні, але в будь-якому випадку до його думки як експерта з корупції варто прислухатися, оскільки відповідно до звіту Transparency International Угорщина є найкорумпованішою країною Європейського Союзу.

Президентка Молдови заявила, що фінансова підтримка місцевим органам влади від Європейського Союзу не дістануться тим громадам Молдови, де на виборах перемогли проросійські сили. Це повністю відповідає практиці всередині самого ЄС, де країна, на виборах якої перемогли проросійські сили, теж все кілька років сидить без фінансової підтримки ЄС.

Лідер німецької СДПН Ларс Клінгбайль заявив, що вони помилялись у своїй політиці стосовно росії. Припущення, що посилення економічних зв’язків сприятиме демократизації Росії, призвело до того, що Німеччина стала “однобічно залежною від Росії з точки зору енергетичної політики”. У відповідь одразу кілька східноєвропейських країн запропонували керівництву СДПН перевірити слух та пройти тест на когнітивні здібності, оскільки тільки так вони можуть пояснити чому речі, про які вони попереджали більше 10 років тому, стали зрозумілими німецьким політикам тільки зараз.

Народний депутат України VII скликання Ірина Фаріон подала позов до суду через звільнення з Національного університету “Львівська політехніка”: “Це було незаконне політично вмотивоване звільнення. Більше нічого не можу коментувати”. Виявляється існують ситуації, в яких Фаріон важко підібрати слова, які не соромно показувати публіці. Припускаю, що якби вона завжди з таким пієтетом ставилася до того, що вилітає з її рота, то її романс з “Львівською політехнікою” тривав би, а питань з боку закону до неї не було б.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *