Новини за 13-12-2023. Працівник “Київстар” віддав паролі хакерам у формі працівників ТЦК

Застереження: це гумористичний допис і не має на меті нікого образити.

Після вчорашнього збою внаслідок російської хакерської атаки “Київстар” знову увімкнув голосовий зв’язок. “Ми в ефірі. Поки голос. Майже усюди”, – заявила B2C-директор в “Київстар” Тетяна Лукинюк. Заява Лукинюк вже прийшлася до вподоби відділу маркетингу “Київстар” і він подумує над тим, щоб зробити його своїм головним лозунгом на майбутнє. “Київстар! Ми в ефірі. Поки голос. Майже усюди”.

Президент “Київстар” Олександр Комаров заявив, що один зі співробітників “віддав паролі” хакерам, через що атака стала можливою. Під час з’ясування подробиць виявилося, що хакери в формі працівників ТЦК схопили працівника “Київстар” просто на вулиці та із застосуванням сили пригрозили виписати повістку, якщо той не віддасть їм паролі. Присутні при цьому випадкові перехожі нічого не запідозрили, вирішивши, що ТЦК попросту зловила чергового ухилянта.

Президент Володимир Зеленський зазначає, що без міжнародної допомоги Україні доведеться протистояти росіянам так, як у перший день повномасштабної війни. Сподіваюся, що Зеленський не має на увазі, що за два роки Україна настільки не змінилась, що протистояння зараз, навіть без допомоги, та в перші дні можна було б порівнювати. Ми ж напевно за цей час суттєво збільшили виробництво зброї, провели кардинальні реформи в суспільстві для переводу всієї країни на воєнні рейки, правда? Напевно, так і є, інакше на Зеленського давно б накинулась “поплавлена” депутатка Безугла за відсутність не тільки візії 2024, а візії 2023 та візії 2022.

У зв’язку з намірами глави уряду Угорщини заблокувати рішення Євросоюзу про початок переговорів щодо вступу України до ЄС європосадовці оцінюють шанси “зеленого світла” у цьому питанні у 20-30%. Хотілося б подивитись на оцінки цих європосадовців з математики та статистики і зрозуміти, як за наявності принципу вето та заявами Орбана, що він обов’язково буде проти, шанси можуть бути вищими за 0%. Якщо до бочки меду трапила ложка лайна, то мед стає неїстівним не на 20-30%, а на всі 100%.

Читати:  Університет Чупарського і Вікіпедія

Європейська комісія розблокувала 10 мільярдів євро для Угорщини, заморожених через авторитарний стиль правління Орбана. Але вона надалі уважно стежитиме за ситуацією в Угорщині та в голові Орбана і в будь-який момент може знову заблокувати фінансування. Наприклад, це може статися, якщо Орбан не усвідомить всю користь для Угорщини від прийняття України до ЄС та не підтримує початок переговорів на найближчому саміті ЄС. І така зміна поглядів значно реалістичніша, ніж здається, бо з приєднанням України до ЄС окрім отримання грошей Угорщина врешті-решт може позбутися статусу найбільш корумпованої країни ЄС. Можливо, це і є ті 20-30%, про які говорили європосадовці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *