Касові збори фільму “Джокер: Божевілля на двох” не вражають

Схоже, що “Джокер: Божевілля на двох” (2024) починає свій касовий шлях не так гучно, як багато хто сподівався. У перший вікенд він заробив лише $40 мільйонів у США і приблизно $121 мільйон у всьому світі. Для порівняння, перший “Джокер” (2019) стартував набагато впевненіше, зібравши $96 мільйонів у США та $248 мільйонів глобально за аналогічний період. І це було лише початком для фільму, який згодом зібрав понад $1 мільярд.

Чому ж так? Ну, тут є кілька причин. Перший “Джокер” був темним психологічним трилером, що викликав безліч розмов і отримав культовий статус. А ось “Джокер: Божевілля на двох” пішов у бік мюзиклу з елементами драми – і це могло відштовхнути частину аудиторії. Ну не всі фанати коміксів готові сприйняти Джокера, що співає! І хоча фільм усе ще міг би знайти свою аудиторію, слабкий старт і негативні рецензії роблять цей шлях тернистим.

А якщо подивитися на інші фільми цього року? Наприклад, “Бітлджюс 2” відкрився з $111 мільйонами і показав, що навіть сіквел культової класики може збирати касу через десятиліття. А ось “Джокер: Божевілля на двох” навіть не дотягнув до результатів “Морбіус” або “Марвели”, які також вважалися невдалими.

Інша проблема в тому, що бюджет “Джокера 2” набагато вищий за бюджет першого фільму – близько $200 мільйонів проти $65 мільйонів у першій частині. Це означає, що йому потрібно як мінімум $500 мільйонів тільки для того, щоб вийти на нуль. А нинішні прогнози вказують на те, що фінальні збори можуть скласти близько $300-400 мільйонів, що значно нижче потрібної суми.

Отже, хоча “Джокер: Божевілля на двох” все ще може набрати обертів, прогнози поки що не дуже райдужні.


Касові збори найбільш відомих фільмів 2024 року в перший вікенд прокату:

Думками навиворіт 2 – $154.2 мільйона
Дедпул і Росомаха – $205 мільйонів
Дюна: Частина друга – $82.5 мільйона
Панда Кунг-Фу 4 – $58 мільйонів
Ґодзілла та Конґ: Нова імперія – $80 мільйонів
Смерчі – $45 мільйонів
Мисливці на привидів: Крижана імперія – $45 мільйонів
Бітлджюс Бітлджюс – $111 мільйонів
Дикий робот – $31.7 мільйона
Джокер: Божевілля на двох – $121 мільйон

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *