“Життя Браяна за Монті Пайтоном” та російська опозиція

Вчергове передивився цю шикарну комедію, зняту ще в 1979-му році. Хоча її жарти давно відомі, все одно приємно час від часу зануритись в цю інтенсивну сатиру. В ній так багато гумору, що він конкурує сам із собою всередині фільму і не всі жарти вдається відловити з одного перегляду. До того ж сучасні події суттєво змінюють сприйняття фільму.

Раніше одним з найгостріших моментів для мене була ворожнеча між “Народним Фронтом Юдеї” та “Юдейським Народним Фронтом”, тому що в 90-х роках від Народного Руху України неочікувано відкололася група людей, яка назвалася “Українським Народним Рухом”, і почала активно воювати зі своєю батьківською організацією, ніби всі інші проблеми в країні раптом зникли.

Тепер же впав в око момент з арештом Браяна та наступною бурхливою діяльністю “Народного Фронту Юдеї”, яка полягала в обговоренні того, як не можна зволікати і треба діяти ось-прям-зараз-негайно, інакше Браяна розіпнуть. Коли подруга Браяна Юдіт емоційно спробувала перервати чергову безрезультативну балаканину, її не просто проігнорували, а ще й почали глузувати з її навіженості.

Як кажуть, знайди десять відмінностей з діяльністю так званої російської опозиції. Нехай їм вцілому байдуже на Україну (нехай українці самі переможуть путіна), а навіть коли їх самих відкрито вбивають, то вони продовжують обговорювати що ж їм бідним робити і як врятувати країну. У них навіть своєї Юдіт не видно, яка б могла заволати “люди, схаменіться, припиніть балачки і нарешті зробіть що-небудь!”

“Народний Фронт Юдеї” напружено думає, Юдіт кричить на задньому плані. – Кадр з фільму.

А що ви думаєте з цього приводу?

Оцініть фільм "Життя Браяна за Монті Пайтоном"
Читати:  Відгук на серіал "Шини" (2024)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *