Серіал “Вгамуй свій ентузіазм”. Епізод “Мішок для колостоми”. Огляд

Останній епізод останнього сезону комедійного серіалу “Вгамуй свій ентузіазм” Directed by Robert B. Weide вийшов просто шикарним. Кілька разів я навіть сміявся вголос, що зовсім для мене нетипово при перегляді цього серіалу. Сюжетні лінії були добре продумані, жарти смішні, а актори неперевершені.

Головні теми епізоду
– чи треба давати знижку на вживаний автомобіль, якщо він смердить?
– чи можна жартувати зі здоров’я людини, якій щойно зробили операцію?
– чи можна кидати ключі паркувальнику?
– чи можна починати розмову з незнайомою людиною, якщо вас не представив спільний знайомий?
– чи можна їсти чужу їжу, яку залишили в твоєму холодильнику на зберігання?

Річард Льюїс
Сумно було дивитись на Річарда Льюїса, який місяць тому помер у віці 76 років. Два роки тому і нього діагностували хворобу Паркінсона і в цьому епізоді він виглядає, як сильно хвора людина. При цьому планує побачення і мріє, що нова дівчина може бути “тією самою”. Та все виявилось глибшим, ніж здавалося – наприкінці епізоду дівчина дійсно сідає до Льюїса в машину, але грає її справжня дружина актора. Тобто в певному сенсі він мав рацію – вона була “тією самою”. Чудове завершення кар’єри для видатного американського коміка.

Зіркові камео
Окрім нього в епізоді з’явилися ще дві зірки – Стів Бушемі, у якого Лері та Річард купували автомобіль, та Конан О’Браєн, який зіграв фікційну версію себе, що не любить розмовляти з новими сусідами, якщо їх попередньо не представили один одному.

Стів Бушемі
Бушемі був просто пречудовий – одночасно незграбний і такий, що вміє постояти за себе. Нагадує себе в серіалі “Чудотворці” і справляє враження майже ідеального комедійного актора. А тема з машиною, що смердить, нагадує про відповідний епізод серіалу “Сайнфелд” (одним з авторів якого є Лері Девід). Тільки тут вона обіграна інакше. В “Сайнфелді” машина Джеррі почала смердіти після ремонту, а зараз Річард Льюїс втратив нюх через ковід і не чув смороду. Натомість сморід відчув Лері і намагався вибити знижку у Бушемі. Результат цих намагань був такий же, як від всього іншого, що робить Лері.

Читати:  Актори фільму "Снігова спільнота"

Конан О’Браєн
Телеведучий Конан О’Браєн зовсім не так сильно сподобався, можливо, через зверхність свого персонажа. Дуже неприємний тип, з яким Лері марно намагався знайти спільну мову. Тільки своїм виразом обличчя він справляв настільки огидне враження, що на місці Лері я б до нього і не наближався.

Сир Вондердонк
В сюжетній лінії з сиром, який Лері залишив в холодильнику свого агента, цікавою є назва сиру – Vonderdonk cheese. Пошук в інтернеті показує, що поза серіалом такого сиру не існує. Ця назва трохи співзвучна з вигаданої ідентичністі Джорджа Костанци в “Сайнфелді” – Art Vandeley. Співпадіння не повне, але знаючи, що Лері Девід вигадав і те, і те, можна припустити, що Вондердонк є прихованим посиланням на Ванделея.

Нарешті
Тепер спробую подивитись решту попередніх епізодів сезону, щоб повною мірою оцінити фінал, до якого залишилось зовсім мало часу. Схоже, що Лері Девід вирішив закінчити “Вгамуй свій ентузіазм” так, як і серіал “Сайнфелд” – в суді. Цікаво скільки років йому впаяють?

Поки що 12-й сезон значно більш подобається, ніж не подобається. Рекомендую.

Оцініть серіал "Вгамуй свій ентузіазм"

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *