Ще й бібліотеки

В Україні більше бібліотек названо на честь російських письменників, ніж не честь українських – пише Читомо. Прикро, але зовсім не дивно.  

За твердження Української бібліотечної асоціації, 96 публічних бібліотек до цього часу носять імена, пов’язані з країною-агресором.  У 2020 році в Києві перейменували 5 бібліотек, названих на честь комуністичних діячів.

 

20 «російських» бібліотек розміщені у Києві, 13 — у Харкові, 7 — в Одесі, 7 — у Краматорську, 6 — у Маріуполі, 3 — у Мелітополі, 2 — у Чернігові.

У багатьох містах російська мова має беззаперечну підтримку місцевих влад. Російська культура є для них рідною, от вони її і розвивають, ігноруючи потреби україномовного населення. А без сильної підтримки загальнодержавних влад це ніяк не змінити – ні в кого немає такої сили, що могла б побороти місцеву мафію. Тому, наприклад, попри всі обстріли мер Харкова Тєрєхов запитує що нам поганого зробив російський шовініст Пушкін? А мер Одеси Труханов оберігає пам’ятник нищительці гетьманщини (українській державній автономії) і русифікаторці Катерині Другій. А ви кажете бібліотеки.

Читати:  Примарна велич російської літератури

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *