Нова-остання пісня “Бітлз” “Now and then”

Як це не дивно “Бітлз” випустили нову пісню, в якій основну вокальну партію виконує Джон Леннон. Основою для пісні став демо-запис 1978-го року з тих, що роками розповсюджувалися на так званих “бутлегах” – піратських пластинках. На ньому Джон грає перші акорди пісні, підігруючи собі на роялі.

В 1980-му році Джона Леннона не стало, тоді решта учасників зрозуміли, що на “Бітлз” точно можна ставити крапку, оскільки без Леннона гурту не може існувати. Але в 90-х роках вони повернулися до створення нових пісень для нового проекту “The Beatles Anthology”. Тоді на основі демо-записів Джона Леннон кінця 70-х років вдалося створити дві нові пісні “Free as a bird” та “Real Love”. Цікаво, що праця над “Now and then” теж йшла, але виникла проблема із записом, в якому вокал ніяк не вдавалося відділити від звуків роялю.

В 2001-му році помер Джордж Гаррісон, і тільки майже чверть століття після його смерті Пол Маккартні та Рінго Старр знову повернулися до праці над піснею. В цьому допомогли нові технології, розроблені для документального фільму “The Beatles: Get Back” режисера Пітера Джексона, того самого, що зняв “Володаря перстнів” та “Гоббіта”.

Нарешті вокал вдалося відділити від роялю, також згодилися гітарні треки зіграні Джорджем Гаррісоном під час сесії 1995-го року. Хоча для видобутку голосу Джона Леннона використовувалися нові технології на основі штучного інтелекту, вся решта інструментів та вокальних партій була записана класичним способом.

Окрім самої пісні також вийшло нове відео з багатьма архівними зйомками, завдяки яким бітли всіх часів співіснують на одному екрані. І тут без штучного інтелекту вже точно не обійшлося, настільки гладко проникають з однією епохи до іншої учасники гурту.

Читати:  Пісні "Джентльменів"

Якщо це насправді остання пісня “Beatles”, то можна сказати, що фінал вийшов чудовим. От тільки для бітломанів ще жодний фінал, бо вони завжди будуть повертатися до платівок 60-х років та переживати найкращі моменти свого життя знову і знову.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *