Новини за 07-12-2023. “Щоб не шукати, куди поділися гроші”

Застереження: це гумористичний допис і не має на меті нікого образити.

Президент США Джо Байден закликав Конгрес схвалити фінансування військової допомоги Україні: “Якщо путін захопить Україну, він далі нападатиме на НАТО і ми побачимо як американські військові воюють із російськими”. У відповідь Республіканська партія заспокоїла Байдена тим, що коли путін захопить Україну, то США вже не буде в НАТО і проблема зникне сама собою.

На базі Держаудитслужби розгорнуть європейську Службу, яка стежитиме за використанням грошей міжнародних донорів і аналізуватиме, де можуть виникнути проблеми. “Щоб не шукати, куди поділися гроші”, – уточнила керівник Держаудитслужби. Тому що гроші донорів повинні зникати не у невідомому напрямку, а виключно у відомому.

Президент Зеленський звільнив Федора Веніславського з посади свого представника у Раді. Сам Веніславський пояснив, що він зайнятий кількома військовими проєктами і йому часто доводиться бувати біля лінії фронту. “Відповідно, не завжди встигаю виконувати повноваження представника президента. А моя заява про те, що президентські вибори під час війни суперечитимуть конституції, до звільнення немає жодного стосунку” – прокоментував колишній представник президента у Верховній Раді.

Віктор Орбан вкотре виступив проти старту переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу. Цього разу він задзвонив прем’єр-міністру Іспанії Педро Санчесу. Схоже, Орбана відрізали не тільки від європейських грошей, але й від російських, і тепер він вимушений знову завойовувати довіру путіна, хаотичним антиукраїнським метушінням.

Товариство Червоного Півмісяця Палестини (PRCS) заявило про зупинку праці центру швидкої допомоги на півночі Гази, оскільки у них немає пального, а також знову звинуватили ізраїльських військових в атаках на лікарню. “Який божевільний полізе рятувати людей в оточеному районі під обстрілами?” – здивувалися представники Червоного Хреста.

Читати:  Новини за 14-12-2023. Україна починає переговори про вступ до ЄС

Реалістичну скульптуру в повний зріст Герою України Олександру Мацієвському, чиїми останніми словами були “Слава Україні”, представили на території музею “Київська фортеця”. Попри шоковий ефект від скульптури в скляній колбі її автор Олег Цьось на критику не реагує. Навпаки він хотів би, щоб пам’ятник стояв у приміщенні, без скляної колби, в оточенні караулу, а черга тягнулася б на всю Червону Площу до Палацу Спорту.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *