Оксана Забужко про Куркова та яневського

Допис в ФБ: “ПРО ФРОНТИ, МУДАКІВ І “НАШУ ТЕМНОТУ“.

Відразу згадалось, як у тому-таки 2012-му … мене було запрошено на ефір до Яневського – і той несподівано почав із презирливого: «Скажіть нам, чому українські письменники так погано пишуть?». Медійні умови тоді були не ті, щоб встати й вийти, використовувати доводилось буквально кожен мікрофон, аби волати публіці: «Люди, телевізор вам бреше, у нас багатюща культура, від якої вас вмисне відлучено!» – тож 10 хв дуже динамічненького ефіру я тоді каналові забезпечила, і розлючений ведучий ще вслід мені волав щось типу – ну й пишіть там собі свою фігню, «А ми будем читати Борхеса, Гессе, Довлатова» і не пам’ятаю-що-ще, пам’ятаю, що сильно мене був насмішив у тому списку Довлатов через кому з Гессе: «сію минуту видно у вас, Проню Прокоповно, не простий, а образований скус»!

Коли ми врешті почнемо думати своєю головою і перестанемо вірити всім цим яневським-арестовичам з їхніми “маленькими культурами”…
У Україні дійсно багатюща культура, яка переважно лежить у відкритому доступі в інтернеті і чекає коли на неї звернуть увагу. Треба тільки захотіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *