Відгук | “Сутінки богів” (2024) – Епічне коміксове мочилово

Другий раз за останні три тижні Нетфлікс показує серіал про кровожерливих богів. Спочатку свої комплекси напоказ виставляв грецький Зевс в чудовому серіалу “Каос“, а тепер скандинавський Тор палить людей живцем немов диявол. Щоправда, на цьому схожість серіалів закінчується.

Серіал “Сутінки богів” – чергова спроба Зака Снайдера створити епічне мочилово в фірмовому коміксовому стилі. Другий раз за рік, зауважте. “Бунтівний місяць” в цьому плані вийшов не дуже вдалим, але “Сутінки богів”, здається, можуть поправити цьогорічну репутацію Снайдера. Принаймні, тут картинка настільки близька до паперових коміксів, що ближче нема куди. Часом здається, що анімація там потрібна виключно для не дуже плавного переходу між різними панельками.

З перших хвилин на нас вивалюють купу відрублених кінцівок і розрублених тіл. Кров тече ріками, жінки кричать, діти страждають – все, як любить Снайдер. Якщо ви таке теж любите, то вам дуже зайде, якщо ні, то можливо справлять враження інші елементи серіалу. Наприклад, оголені тіла. І не тільки вид вище пояса або ззаду, а найсправжнісінька повна фронтальна голизна. Так, що можна повною мірою зацінити чималеньку чоловічу гідність короля вікінгів Ліфа. Не дуже зрозуміло яку художню цінність виконувала ця сцена, але майте на увазі, якщо збираєтесь дивитися цей “мультфільм” з дітьми.

Поки що я подивився тільки початок серіалу “Сутінки богів”, але враження доволі позитивні. Звісно, від всього цього екранного трешу не втечеш, але історія цікава, і треш до неї дуже пасує. Якби я міг вибирати, то вибрав би менше мочилова, але його можна терпіти.

Такий початок нібито говорить, що серіал треба дивитися і все буде добре. Але й початок “Бунтівного місяця” був значно кращим за його продовження. Ось і тут у мене виникають сумніви, чи вдалося витримати весь серіал на такому ж рівні. Продовжу дивитися – напишу, як там буде.

Хочеться згадати про один цікавий момент, який ніяк мені не складається. (ДАЛІ СПОЙЛЕР) За сюжетом Сігрід і Ліф потрапляють до королівства родини Сігрід і там виявляється, що всі її родичі гіганти. І сама Сігрід теж гігант. Через це її батько дуже несхвально ставиться до майбутнього шлюбу Сігрід зі звичайною людиною Ліфом. Він наполягає, що Сігрід гігант і чоловік її повинен бути гігантом. І тут виникає чисто фізіологічне питання. Яким чином Сігрід буде кохатися з гігантом? Величезна різниця в розмірах між Сігрід та всіма гігантами дає чітко зрозуміти, що будь-який подібний секс був би для Сігрід останнім в її житті. А якщо до цього треба ставитися, як до казки, і не звертати увагу на подібні нестиковки, то навіщо кілька хвилин перед тим нам показували здоровенні причандали Ліфа? Тут або хрестик або труси.

А якщо ви вже подивилися, то діліться враженнями в коментарях.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *