Серіал “Каос”. Відгук на перший епізод

Як і очікувалося серіал “Каос” попри наявні комедійні елементи є драмою. Але на відміну від звичайних побутових драм тут все відбувається у псевдореалістичному світі, де правлять грецькі боги. Сама ця ідея є достатньо оригінальною, щоб зацікавитися серіалом.

Про акторів, режисерів серіалу “Каос” можете прочитати в цьому дописі “Анонс | Каос (серіал)”.

Повністю сучасне грецьке місто знаходиться під повним контролем мешканців гори Олімп, що височіє над ним. Зевс керує хмарами і виконує різноманітні благання віруючих. Його дружина Гера підслуховує сповіді заблудших грішників в храмах, створених на її честь. Менш славетні боги, напівбоги та просто легендарні постаті живуть буденним життям серед простих смертних.

Я спеціально не перевіряв хто з них кому батько, мати, мачуха, сестра, племінник, онук чи хрещений батько. Напевно, зі знанням цих подробиць серіал було б дивитися цікавіше, але я вважаю, що глядач не зобов’язаний повторювати курс грецької міфології, щоб насолоджуватися якісним кіно. Тому повернуся до цієї теми, якщо серіал сподобається.

Якщо прибрати напластування давньогрецької міфології, то кіносвіт серіалу “Каос” мало відрізнятиметься від звичайного західного світу. Тільки замість Зевса тут був би християнський бог, Іісус був би справжньою роковою Суперзіркою (привіт Ендрю Ллойду Вебберу і його рок-опері), а звичайні святі були б просто багатими мешканцями Малібу та Санта-Барбари. Можливо, автори серіалу мали щось таке на увазі.

Проте основна сюжетна тема – банальне людське бажання бути кимсь з власного вибору, а не через бажання своїх батьків та коханих. І тут оригінальність різко втрачається, бо таких фільмів та серіалів не просто багато, а дуже багато. Врешті-решт, це одна з найстаріших художніх тем. Але саме їй чомусь присвячено майже все емоційне навантаження.

Читати:  Серіал "Вгамуй свій ентузіазм". Епізод "Мішок для колостоми". Огляд

Ґолдблюм очікувано прикольний, Гера в міру зловісна, решта персонажів – ок, нічого видатного поки що. Єдиний виняток – Прометей, від імені якого ведеться оповідання. Він дуже прикольний та єдиний, хто розбиває четверту стіну, звертаючись до глядачів, коментуючі різні події. Але його дуже мало.

Поки що все це виглядає стримано цікаво, але посередньо. Хотілося б, щоб далі хід подій серіалу “Каос” був більш динамічним та менш передбачуваним. Врешті-решт, перший епізод “Гострих картузів” теж багато кого відлякував.


Другий епізод вийшов значно цікавішим. Нова механіка царства мертвих і Девід Тьюліс в ролі Аїда.

Ще трохи не в тему згадався Лесь Подерв’янський: “Однак для ролі Еврідіки, У нєйо від нємного дікій.”


Тут можна прочитати враження після перегляду всього сезону: Серіал “Каос” (2024). Відгук на весь перший сезон


Оцініть серіал “Каос”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *