Виставка картин Марії Примаченко в Варшаві

Якщо будете в Варшаві до 14 липня, то обов’язково відвідайте цю виставку. Я там не був, але з описів в інтернеті виглядає дуже цікаво.

Виставка «Тигр у саду. Мистецтво Марії Примаченко» – це перша така масштабна презентація творчості художниці у Польщі. Представлені тут роботи 1982–1994 рр. із приватної колекції Едуарда Димшицa, відібрані з сотень створених мисткинею творів.

Сад, зазначений у назві виставки, уособлює природу, яка гармонійно співіснує з людиною і завдяки її праці дарує кожному свій достаток, а тигр є символом таємничого, химерного та дикого (Зайшов тигр у садок, І милується, Що вродило яблука, Тільки винось). Це також може вказувати на спроби знайти відображення того, що є небезпечним. Після Чорнобильської катастрофи у Примаченко також була серія робіт, пов’язаних з ядерною загрозою і війною (Атомна війна – Будь проклята вона! Щоб люди не знали, Й горя не мали!). Завдяки силі сюрреалістичної уяви, почуттю гумору та певній долі оптимізму в її творах домінує гуманістичне послання та бачення гармонійного співіснування людського та нелюдського світів. Примаченко мріяла, «щоб люди жили, як цвітуть квіти».

Звідси

Читати:  Клікбейт. Приклади

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *