Відгук на серіал “Засновано на реальних подіях”

Цей серіал я вирішив подивитись тільки для того, щоб перевірити чи може Кейлі Куоко нормально грати десь окрім “Теорії Великого Вибуху”. Остання її спроба у фільмі “Рольові ігри” мені дуже не сподобалася. Її роль була серйозна, драматична і, на мою думку, Кейлі там виглядала зовсім не на своєму місці.

А от в “Засновано на реальних подіях” все як треба. Її героїня Ава Бартлетт, вагітна рієлторка, що марить подкастами про вбивства, дуже сильно нагадує Пенні, а чоловік Ави, хоча і не такий відвертий ботан, як Леонард Гофстедтер, але не може уникнути цього порівняння. Хімія між ними теж приблизно така ж сама, як між Пенні та Леонардом – вона прагне більшого, а він змушує її задовольнятись малим. Якби “ТВВ” продовжувалась далі, сюжет серіалу “Засновано на реальних подіях” цілком міг бути вмонтований в один з сезонів “ТВВ”.

При цьому “Засновано на реальних подіях” дуже сильно відрізняється від “Теорії Великого Вибуху” – це не сітком, гумор тут більш тонкий, дозований і підкреслений різноманітними драматичними подіями. Врешті-решт тут є справжнє вбивство з кров’ю і всім таким, жертву якого зіграла Наталія Даєр (Ненсі Вілер з “Дивних див”).

Ось ця тема про маньяка-вбивцю разом з абсурдною ідеєю подкасту взагалі дуже вдала. Вона одночасно і смішна і тримає в постійному напруженні. Просто дивно, як авторам серіалу вдалося отримати подібний ефект, утримуючись чітко посередині і не скочуючись в крайнощі, як це часто трапляється в сучасному кіно.

У серіалу наразі є тільки 1 сезон, який вийшов в червні минулого року, але рейтинг на Rotten Tomatoes доволі високий (76% позитивних відгуків критиків та 78% глядачів), щоб можна було очікувати другого сезону. Не кажучи вже про те, що в жовтні 2023 вже оголосили про продовження на другий сезон.

Читати:  Що відомо про Сідні Свіні - зірку фільму "Люблю тебе ненавидіти"

Отже, буду додивлятись перший сезон і чекати на другий.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *