“Вгамуй свій ентузіазм” (Curb your enthusiasm). Огляд 9-го епізоду 12-го сезону

Новий епізод знову не розчарував. Окрім Метта Беррі (Даглас Рейнголм з серіалу “IT Crowd” та вампір Ласло Крейвенсворт з серіалу “Чим ми займаємося в тінях“) тут з’явився ще й легендарний музикант Брюс Спрінгстін.

Головні теми епізоду

  • Чи варто обіцяти іншій людині послугу, якщо не збираєшся її виконувати?
  • Чи морально займатися сексом на підлозі тільки для того, щоб уникнути подальших обійм і розмов?
  • Чи нормально робити тільки 35 хвилин масажу, якщо тобі заплатили за повну годину?
  • Чи нормально вламуватись до будинку хворої зірки, щоб зробити з нею фото?
  • Чи заслуговує заклад на пониження в класі санітарними службами, якщо двоє працівників займались сексом на підлозі?
  • І чи можна потайки поміняти знак поганої оцінки на знак доброї оцінки, якщо їжа при цьому не постраждала?
  • Чи може трансчоловік Кен стверджувати, що хтось займався з ним нинішнім сексом, якщо це відбулося ще тоді, коли він був жінкою?
  • Чи справді Лері такий монстр, яким його постійно малюють всі навколо? (але це загальна тема всього серіалу і присутня в кожному епізоді)

За сюжетом Лері випадково зустрічається з персонажем Метта Беррі, який хоче обговорити деталі своєї книги, яку Лері прикидається, що прочитав. Пізніше Спрінгстін зустрічається з Лері і обидва заражаються ковідом, причому невідомо хто від кого. Звинувачують в усьому, звісно, Лері, бо через хворобу Спрінгстін вимушений анулювати останній концерт свого туру і його прихильники розлючені. А найгірше, що тепер Лері треба обдзвонити всіх своїх знайомих, з якими він останнім часом контактував і попередити про ковід. А щоб задзвонити до персонажа Метта Беррі йому доводиться спочатку прочитати його книгу.

Читати:  "Вгамуй свій ентузіазм" (Curb your enthusiasm). Огляд 3-го епізоду 12-го сезону

Попри позірну штучність деяких ситуацій епізод дуже якісний і кумедний. Тема ковіду запізнилась на пару років, але є непоганим нагадуванням про ті часи. Можливо, в штатах хворим надалі треба сидіти на карантині і для них це все ще актуально. Не дуже в курсі.

Поява Метта Беррі дуже порадувала. Його самого на екрані було небагато, але характерний голос звучав кожного разу, коли Лері читав книгу його персонажа. А фінальна сцена з Меттом Беррі така смішна, що заради неї можна пробачити епізодичну присутність самого Беррі.

За Брюсом Спрінгстіном було просто цікаво спостерігати – не кожного дня зірка такої величини ліпить із себе дурня в телевізійному серіалі. Щоправда, Спрінгстін з’явився в одному з останніх епізодів останнього сезону серіалу, що вже став культовим, і щось мені підказує, що він був дуже радий там опинитись. Впевнений, що конкуренція за місто поруч з Лері Девідом була чималенька. Ну і тим більше можна порадіти за Метта Беррі.

Після перегляду найбільше питання виникає до справжнього, а не екранного Лері Девіда – чому цей сезон є останнім? Лері в чудовій формі, а весь сезон дуже класний. Серіал продовжує витримувати конкуренцію зі все новими і новими кіновиробами.

Зрозуміло, що актору вже 76 років, та все одно навіщо себе ховати, якщо ти в стані робити продукт такої високої якості?

Оцініть серіал "Вгамуй свій ентузіазм"

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *