Стисло про фільми і серіали. Частина 1.

Все завжди і водночас (Everything Everywhere All at Once), 2022, США. Подорожі між паралельними світами поєднані із сімейною драмою. Цікавий початок, але далі дуже сумбурно. На основну лінію навішано забагато другорядних з рясним екшеном. В середині фільму надмір мерехтіння забив будь-який інтерес до сюжету. Можу порекомендувати через оригінальність, але зайде далеко не всім.

Наші котики, 2020. Україна. Будні АТОвців в 2014 році на передовій. Незбалансовано, але цікаво. Місцями навіть дуже добре. Навіть якщо після перегляду у вас захвату не буде, дивитися треба обов’язково.

Загублене місто (Lost city), 2022, США. Популярна письменниця вимушено зайнята пошуками загубленого міста. Дурнувате кіно із сумнівним гумором, як для пригодницького фільму. Незворушне обличчя Сандри Буллок вганяє в депресію, попри намагання Ченнінга Татума та Деніела Редкліфа. Але там було півтори сцени із Бредом Пітом, заради яких я готовий пробачити все і навіть готовий порекомендувати фільм.

Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке, 2019, Україна. Молодий козак Семен в боротьбі з досвідченим чортом. Фільм-спектакль для сімейного перегляду з шароварно-традиційно-цінностною мораллю. Дивитися, якщо саме таке кіно вам потрібно, інакше уникати.

Холодна війна (Żimna wojna), 2018, Польща / Великобританія / Франція. Історія кохання двох дуже різних людей на тлі Холодної війни між СРСР і Заходом. Висококласно, моторошно і зворушливо. Ще дуже повчально для тих, хто забув чим була радянська соціалістична система. Обов’язково дивитися.

Сіра людина (The Gray Man), 2022, США. Великобюджетний, але тупий як корок шпигунський бойовик з Райаном Ґослінгом, Крісом Евансом, Аною де Армас, Джесікою Генвік, Реге-Жаном Пейджем та Біллі Бобом Торнтоном. Власне, окрім зіркового складу згадати там нічого. Хіба що “кретинські вуса” Кріса Еванса. Дивитися, щоб вбити час, якщо у вас його забагато.

Читати:  Актори фільму "Дюна 2"

Загублена куля (Balle perdue), 2020, Франція. Колишній злочинець стає на шлях виправлення і допомагає поліції розкрити злочинне угрупування, навіть коли поліція активно пручається. Дуже сподобався цей фільм. Він не такий шаблонний, яким здається на перший погляд, і в ньому більше думки, ніж в аналогічній продукції Голівуду. Рекомендую.

Загублена куля 2 (Balle perdue 2), 2022, Франція. Продовження історії першого фільму. Навіть натякати не буду, що там відбувалося, щоб не псувати насолоду, якщо ви зберетеся його дивитися. А після першої Загубленої кулі другу треба дивитися обов’язково.

Доміно, 2019, Данія / Франція / Італія / Бельгія / Нідерланди. Цілих п’ять країн стали жертвами експериментів Браяна Де Пальми. До списку постраждалих можна додати Ніколая Костера-Валдау, Каріс ван Гаутен і Гая Пірса. Вони стараються добре грати в цьому трилері, але зрозуміти задум режисера їм, вочевидь, не вдалося. Мені теж. Уникати будь-якою ціною.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *