Що відомо про третій сезон серіалу “Білий Лотос”

УВАГА, СПОЙЛЕРИ!

Важко описати задоволення від перегляду серіалу “Білий Лотос“. При чому від кожного з перших двох не схожих на себе сезонів, а це рідкість, щоб сіквел був не гіршим за оригінал, а в ситуації з “Білим Лотосом”, можливо, й кращим. Тому від третього сезону вже очікуєш гарантованого задоволення і шкода, що вийде він не скоро.

Рік тому HBO офіційно оголосило про продовження серіалу на третій сезон, а навесні 2023-го року почалися зйомки. Страйк сценаристів призупинив працю над продовженням і планована дата виходу третього сезону з’їхала принаймні на рік. На сьогодні його можна очікувати не раніше кінця 2024-го початку 2025 року. А більш песимістично-реалістичні прогнози, що враховують вихід попередніх сезонів влітку-восени та припускають збереження цієї традиції, взагалі називають другу половину 2025-го року. В кожному разі будемо з нетерпінням чекати навіть ще два роки.

На відміну від продовжень більшості серіалів, де автори залишають нерозв’язані конфлікти наприкінці одного сезону і всім зрозуміло відповідей на які питання глядачі сподіваються в наступному, в “Білому лотосі” кожен сезон є самодостатньою історією з мінімальним зв’язком між собою. Тому як і раніше, напевно, відбудеться майже повне оновлення персонажів і нові сюжетні лінії, що підтверджують і автори серіалу.

В той же час залишається незакінченою історія Тані і Ґреґа, тобто тепер вже самого Ґреґа. Відповідно, в третьому сезоні можна очікувати її продовження за участю Порші, єдиного зацікавленого у розслідуванні смерті Тані персонажа, хоча б для того, щоб глядачі отримали задоволення від помсти за смерть Тані. На це натякає і сам керівник проекту Майк Вайт:

“Що стосується Ґреґа та його плану вбити Таню, цілком можливо, що Порша досить налякана, щоб не повертатися до цієї теми. Та через те, що всі ці хлопці гинуть на човні, я маю відчуття, що хтось повинен зайнятися розслідуванням та викрити Ґреґа”.

Читати:  Все про фільм "Дюна: Частина друга". Рейтинг, актори, відгуки

Якщо в третьому сезоні дійсно однією з сюжетних ліній буде розслідування масового вбивства на човні, то він суттєво відрізнятиметься від другого. Але, можливо, це й на краще, оскільки дозволить урізноманітнити шаблон, який ми вже нібито змогли розгледіти. Врешті-решт, головне в “Білому Лотосі” не слідування успішному рецепту, а якісна реалізація.

А ось хто напевно повернеться до “Білого Лотосу“, так це Наташа Ротвел, яка в першому сезоні зіграла менеджера салону спа Белінду. Тоді Таня спочатку вирішила допомогти Белінді відкрити власний салон, а потім передумала, говорячи “Я розумію, що знову повертаюся до цієї поведінки, коли я прив’язуюсь до когось, а потім використовую свої гроші, щоб його контролювати. Для мене це нездорово”. В той момент всі ми співчували Белінді і ненавиділи Таню, але в другому сезоні Таня неочікувано згадує про той епізод: “Іноді мені здається, що я мала відкрити той спа-салон для бідних жінок разом із дівчиною з Мауї. Можливо, вона наклала на мене прокляття». І зовсім вражаючою є ідея, якою нібито захопився Майк Вайт, про те, що Белінда насправді прокляла Таню, спричинивши її смерть в другому сезоні.

Це звучить правдоподібно, враховуючи інші подробиці від керівника проекту щодо основної теми серіалу: “У першому сезоні головною темою були гроші, а в другому – секс. І я думаю, що третій сезон буде, можливо, сатиричним і кумедним поглядом на смерть, східну релігію та духовність.” Якщо ви читали або дивилися “Їж, молись, кохай”, то образ Азії, як місця, де можна отримати духовне просвітлення, вас не здивує. Ймовірно, вибір подібної теми якраз і був спровокований її популярністю в США. Але на відміну від Ліз Ґілберт, яка молилась в Індії, а кохала на Балі, герої третього сезону “Білого Лотосу” опиняються приблизно посередині – в Таїланді.

Читати:  Університет Чупарського і Вікіпедія

Таїланд було вибрано не в останню чергу через значно вигідніші фінансові умови: за місцевими законами зйомочна група могла розраховувати на повернення податку у сумі 4.4 мільйона доларів. Дізнавшись про це, продюсери повністю відкинули інший варіант, яким була Японія і затвердили Таїланд, як місця, де розвиватимуться події третього сезону. Припускають, що як і в перших двох сезонах буде вибрано готель мережі “Чотири Сезони”, а в Таїланді подібні готелі є в Бангкоку, Чіангмаї, Самуї та Золотому трикутнику.

Отже, про третій сезон “Білого Лотосу” відомо, що зйомки будуть відбуватися в Таїланді, головною темою буде смерть-релігія-спіритуалізм, буде новий набір персонажів, серед яких знову з’явиться менеджер салону спа Белінда з першого сезону. Серед здогадок є прокляття Белінди, через яке померла Таня, та розслідування смерті Тані за участі Порші і в результаті покарання Ґреґа. Нарешті, побачимо ми його в проміжку між кінцем 2024-го та кінцем 2025-го року.

І зовсім стовідсотковою інформацією є те, що новий сезон вийде на стрімінґовій платформі MAX (колишня HBO MAX), та що перші два сезони можна переглянути на цій платформі просто зараз.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *