Серіал “Нормани”. Перші враження

Цей серіал був зроблений в Норвегії, а перший сезон вийшов в далекому вже 2016 році. Якби не Нетфлікс я б його, мабуть, ніколи і не побачив. Поки що усвідомлення цього абсолютно не розчаровує, бо серіал хоча і комедійний, але несмішний.

В першій серії група вікінгів повертається з британських островів додому до Норвегії. Не всім цього сильно хочеться, а дехто так взагалі страждає екзистенційною кризою. Дома інші порядки, замість грабунків треба займатися господарством, скидати стариків зі скали та приносити в жертву рабів. Хтось в цьому губиться, а інші навпаки вдало пристосовуються, знаходячи корисні для себе шпаринки в місцевому законодавстві.

На папері це все звучить смішно. Навіть коли дивишся, то розумієш про що в конкретний момент жартують, на чому полягає жарт, і що жарт не дуже поганий сам в собі. Але смішно при цьому не було ні разу. Всі ці жарти читаються з півслова, а дивитися, як вони закінчать показувати прикол, який ти зрозумів кілька секунд (якщо не хвилин) тому, не дуже прикольно.

Норвезьких “Норманів” можна і треба порівнювати з польським серіалом “1670“, який теж експлуатує тему найвідомішої епохи власної історії. Тільки поляки усіляко підкреслювали, що знімають комедію, а норвежці занадто захопилися драматизмом. В результаті може викликати зацікавлення сюжет, можуть приємно вразити костюми та декорації, можна навіть зацінити винахідливе переосмислення старих звичаїв, але як комедія (а серіал позиціонується саме, як комедія) це виглядає відверто слабо.

Не хочеться виглядати поверхневим і ставити крапку на серіалі, в якому вийшло цілих 3 сезони, через враження по одному епізоду. Та як ще бути, коли тільки комедійних серіалів на стрімінгових платформах стільки, що голова йде обертом? Тому поки що буду пробувати інші серіали, а до “Норманів”, можливо, повернуся колись під настрій.

Читати:  Відгук на серіал “Режим” (2024). Четвертий епізод

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *