“Останні з нас” – перші враження

Почав дивитися серіал “Останні з нас” (“The Last of Us”). Поки що доволі цікаво і зовсім не страшно. Педро Паскаля знають і люблять всі – зірка “Мандалоріан” (який я не дивився і не збираюсь) і таке інше, а от Белла Рамзі, судячи з відгуків, викликала на себе хвилю хейту через зовнішність. Не кажучи вже про ще більший ідіотизм фейс-шеймінгу, ніж баді-шеймінгу, бо обличчя ніхто не вибирає і жодними дієтами та тренуваннями умовний Бред Пітт не перетвориться на умовного Джорджа Клуні. Якщо ви запитаєте навіщо йому це було б потрібно – в цьому і полягає мій пойнт, нікому не потрібно прикидатися кимсь іншим. Белла Рамзі є унікальною Беллою Рамзі і якщо і було б за що її хейтити, то це якби вона привселюдно підтримувала або виправдовувала російські злочини, як це роблять деякі всесвітньо відомі мудаки. А обличчя – це особиста справа кожного.

Гра акторів і тієї ж Белли Рамзі поки що дуже подобається. І якщо Педро Паскаль просто робить те, до чого всі звикли, то вона спочатку навіть здивувала. А потім IMDB підказала мені, що як і Паскаль вона теж була в “Грі престолів”. Там вона грала 10-ти річну голову Дому Мормонтів. Після цієї підказки я згадав Ліанну Мормонт і все стало на свої місця – вона вже тоді показувала акторський клас, отже не дивно, що в “Останніх з нас” вона так добре грає в парі з Паскалем.

В серіалі багато комп’ютерної графіки. Було дуже цікаво подивитися на кадри зйомок з синім екраном і порівняти з фінальним результатом. На сторінці Geek Journal в ФБ є коротке відео з порівнянням і нарізка кадрів.

Читати:  Новий епізод "Університету Чупарського" - "Ті що біжать по лезу"

Взагалі, постапокаліптичні пейзажі захоплюють подих, а грибні монстри, навпаки, зовсім не вражають. Після двох серій якось взагалі все сумно в плані костюмів і масок монстрів. Бігають-то вони швидко, а от грибні голови скоріше нагадують іншопланетян з “Зоряних воєн” 40-річної давнини: статичні маски, одягнені на голови акторів. Домальовані грибні щупальці не змінюють загального враження ляльковості монстрів. Можливо, далі буде краще – реалістичніше і страшніше. Подивимося.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *