Найкращі комедійні шоу та серіали. Частина 4: Сайнфелд

Цей допис є продовженням дописів:
Найкращі комедійні шоу та серіали. Частина 1
Найкращі комедійні шоу та серіали. Частина 2
Найкращі комедійні шоу та серіали. Частина 3: Сімпсони

Сайнфелд (Seinfeld)

1989 – 1998, 9 сезонів, 180 серій, США, NBC. Рейтинг IMDb: 8.9.

Це американський ситком, який був створений гумористом Ларрі Девідом і популярним на той час стендап-коміком Джеррі Сайнфелдом.

Серіал розповідає про щоденне життя екранного Джеррі Сайнфелда, який живе в Нью-Йорку, спілкується зі своєю колишньою Елейн Бенес (Джулія Луїс-Дрейфус), найкращим другом невдахою Джорджем Костанцею (Джейсон Александр) та ексцентричним сусідом Космо Крамером (Майкл Річардс).

Комікс "Бездумні - Джеррі Сайнфелд". Частина 1 - Олесь Думний
БЕЗДУМНІ

“Сайнфелд” запровадив новий принцип “жодних обіймів, жодної моралі” (no hugging, no learning) – персонажі не підтримують один одного емоційно і не розвиваються. Наприклад, уявіть, що Рейчел за всі десять сезонів так і не навчилась самостійно жити, Чендлер і Моніка не одружилися і ніхто з них ані трохи не змінився. Такими були б “Друзі”, якби дотримувались підходу “Сайнфелда”.

Але цінність “Сайнфелда” не тільки в його новаторстві. Він був і залишається одним з найбільш впливових і популярних серіалів в історії телебачення. Свого часу він був номінований 68 раз на премію Еммі і виграв 10 з них, а загалом отримав понад 40 різних нагород.

“Сайнфелд” – серіал, який дуже приємно переглядати. Сюжети епізодів між собою не сильно пов’язані, і головною цінністю кожного з них є гумор, насиченість якого надзвичайно велика.

В Україні “Сайнфелд” ніколи не перекладали українською і не показували по телебаченню, тому більшість і не знає, що в 90-х роках “Друзі” були не найкращим американським серіалом.

Обов’язково подивіться кілька серій (тут моя рецензія на “Сайнфелда”) на пробу, починаючи з 3-4 сезону, коли він по-справжньому розкрутився.

Читати:  Топ-10 цитат з серіалу "1670" з поясненнями

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *