Корупційний КСУ

Президент Зеленський підписав закон про КСУ:

Ухвалений Верховною радою законопроєкт наразі передбачає шестеро членів ДГЕ, з яких троє є незалежними експертами, а решта призначаються президентом, Верховною радою і З’їздом суддів, при чому без голосу останніх жодне рішення ухвалити неможливо. Громадські експерти зауважують, що 7-й незалежний експерт дозволив би нівелювати політичний вплив на комісію.

Європейська правда

Багато критики викликало те, що в такій редакції закон блокує вступ України в ЄС, оскільки прямо суперечить його рекомендаціям. Контр-аргументом часто служать дорікання самій Європі. Мовляв, у вас теж корупція, подивіться на Угорщину. І взагалі, не чіпляйтеся до України, у нас війна.

Ще бачив анти-порошенковський аргумент: це він розвів корупцію і засилля вати в судах, а Зеленському інакше як політичною волею її не вичистити. Винувати “папєрєдніки”. Терміну дії такий аргумент зазвичай не має. Витягується за будь-яких обставин.

За всім цим словоблуддям губиться основне – закон в такому вигляді підживлює корупцію – найголовнішу внутрішньоукраїнську проблему. Вона не тільки заважає громадянам жити по-людські. Через неї, зокрема, закриваються очі на анти-українські сили на всіх щаблях влади. Багато з них навіть не приховується, знаючи, що все куплено.

Підтримування корупції – це шлях до руйнації держави. Це значно важливіше, ніж неприйняття України до ЄС. Були б ми в НАТО, може ЄС нам і не був би так потрібен. А от корумпованість відлякує людей. Під час війни на це закривають очі, але потім підніметься питання – за що ж ми воювали, коли можновладець надалі має більше прав, ніж звичайний громадянин, коли російська агентура надалі вільно почувається в Україні, коли не збудуєш бізнес без численних хабарів?

Читати:  Як карали за прапор незалежної України в СРСР

Безумовно віддавати контроль суспільству – це завжди ризик. Ніколи не знаєш чого йому захочеться. Але узурпація влади – значно більше зло. Подивіться хоча б на Мордор.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *