Єдині оптимістичні новини

Заради цікавості подивився “Єдині новини”, випуск о 14:00. Сюжет тривав 13 з половиною хвилин.

Перші 7 хвилин ведучий розповідав переважно про події на фронті, а представники ЗСУ вселяли впевненість мужніми голосами. Було озвучено наступну інформацію:
– усі 3 шахеди збито;
– масований обстріл Херсонщини, зокрема, знищили дитячу бібліотеку; ведучий підкреслив “головне, що люди не постраждали”, хоча в титрах вказано про загибель трьох і поранення 11 людей від обстрілів, але хто їх читає, коли звучить бадьорий оптимістичний голос;
– атака безпілотниками Харківщини, “перепало” Куп’янську та Вовчанську, травмованих та загиблих немає, а що сталося з мешканцями знищених приватних будинків “Єдиним новинам” не цікаво;
– ситуація в Запорізькій, Сумській, Луганській, Донецькій областях, жертв або немає, або про них невідомо;
– кількість знищених росіян та техніки за день та за весь час вражає – бійся ворог;

Ще було дві короткі навколовійськові новини
– візит прем’єрки Литви і її наміри зробити Україну ще сильнішою;
– зрадник на Херсонщині, що здав свого батька, затриманий СБУ;

Починаючи з середини випуску нам детально розповідали про іноземну допомогу ЗСУ та волонтерську допомогу у Полтавській школі. Зокрема, воїн ЗСУ пояснював, що Україна б’ється не тільки за себе, а за себе і за Європу, а дівчина-волонтерка, старанно відводячи очі від камери та читаючи з пам’яті завчений текст, дякувала ЗСУ за те, що вони можуть спокійно працюваааати і навчаааатися.

І тільки на самому кінці прозвучала пара слів про блокаду вантажівок на кордоні. Спочатку радісна новина про розблокування словацького кордону, а потім виключно для контексту згадка про блокування кордону з Польщею та вимоги поганих поляків скасувати транспортний безвіз. Тобто сюжети про волонтерство з малоінформативними подробицями тривали 6 хвилин, а гостре питання з блокадою кордону півхвилини.

Читати:  Порадник для українців в Польщі

Я ще пам’ятаю новини, які нам показували в радянському союзі, і відчув просто-таки неймовірне ностальжи від перегляду “Єдиних новин”. Ні слова поганого про нас хороших. Навпаки, ми гідно тримаємось по усіх фронтах, а ворог безуспішно атакує. Закордонні політики нас підтримують, а внутрішні вороги знищуються пильними службами. Іноземна допомога йде до ЗСУ, а прості громадяни в єдиному пориві взяли на себе і з честю несуть. Нарешті успіхи на українському кордоні, якому нічого не можуть протидіяти наші віддані, але підступні друзі, що зазіхнули на святе – безвіз.

Жодних інших проблем в країні, судячи з “Єдиних новин” немає.

Вірною дорогою, йдете, товариші!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *