Фільм “Оппенгеймер”

Вже зовсім скоро ми побачимо новий фільм Крістофера Нолана “Оппенгеймер”, присвячений “батьку атомної бомби” американському фізику Роберту Оппенгеймеру. Розробка бомби велася під час Другої Світової Війни в рамках “Мангеттенського проекту”, який тривав з 1942-го року по 1946-й рік. В рамках проекту було розроблено три бомби “Трініті”, “Малюк” та “Товстун”. Останні дві бомби в серпні 1945-го року було скинуто, відповідно, на японські міста Хіросіму та Нагасакі. “Мангеттенським проектом” керували Роберт Оппенгеймер та генерал Леслі Гровз.

Режисер Кристофер Нолан зацікавився історією Роберта Оппенгеймера, прочитавши біографічну книгу “Американський Прометей: Тріумф та трагедія Роберта Оппенгеймера”. Книга настільки вразила Нолана, що він погодився зняти про Оппенгеймера фільм. Зовсім не дивує, що для відтворення однієї з найтрагічніших сучасних сторінок історії Крістоферу Нолану вдалося залучити ціле сузір’я видатних акторів.

Перший раз головну роль у фільмі Нолана виконає Кілліан Мерфі, в останні роки передусім відомий як Томас Шелбі із серіалу “Гострі картузи”. До цього Мерфі 5 разів працював з Ноланом – це були трилогія про “Бетмена”, “Початок” та “Дюнкерк”. Але цього разу він приходить на головну роль, як зірка першої величини.

Серед решти акторського складу можна нарахувати п’ять оскараносців: Метт Деймон, Гері Олдмен, Ремі Малек, Кейсі Аффлек та Кеннет Брана. Ще три актори були серед номінантів на нагороду: Роберт Дауні Молодший, Флоренс П’ю і Том Конті. Цікаво, що в “Оппенгеймері” Гері Олдмен зіграє американського президента Геррі Трумена, а кілька років тому він зіграв іншого лідера тих часів Вінстона Черчіля, за що і отримав Оскара. Єдине, що дивує, це відсутність Майкла Кейна, який дуже часто грає в фільмах Крістофера Нолана.

Читати:  Пародія на серіал "Поділ"

Крістофер Нолан відомий своєю прихильністю до реальних зйомок і намаганням звести використання комп’ютерної графіки до мінімуму. Там де можна він використовує різноманітні трюки, спеціальні декорації, складні способи зйомки, щоб глядач відчував, що дивиться справжній художній фільм, а не комп’ютерну анімацію. В контексті фільму “Оппенгеймер” відразу виникає питання “як саме він зобразив вибух атомної бомби на екрані?” З бюджетом 100 мільйонів доларів він цілком міг вигадати щось більш цікаве, ніж просто гарний мультик. На щастя чекати залишилось недовго.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *