Памʼятники культури Харківщини. Чиєї культури?

Обʼєктив Новини пишуть:

 
На Харківщині пошкоджено та зруйновано понад 100 пам’яток культури
Такі дані навів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час брифінгу у Харкові.


“Харківщина, на жаль, є лідером серед регіонів країни за кількістю пам’ятників культурної спадщини, пошкодженою або зруйнованою. За нашими верифікованими даними, таких об’єктів у Харківській області 109, – повідомив Олександр Ткаченко.


– Путін не випадково воює проти нашої ідентичності, бо сам факт існування великої кількості культурних об’єктів на Харківщині свідчить, що це Україна, з величезним надбанням нашої історії, напрацювання наших творців”.

 

Не применшуючи варварства москвинів, хочеться дізнатися яка частина пам’ятників культурної спадщини Харківщини належить до української культури, а яка до культури московських колонізаторів. Навіть до харківських влад дійшло, що проспект імені Жукова в Харкові – це погано, і запущено процес дерусифікації. Отже ніхто не сперечатиметься, що у нас багато цієї культури. Відповідно постає питання чи знищення москвинами пам’ятників московської культури – це погано чи добре? 

 

Ви особисто сумували б за погруддям на честь чиновника адміністрації окупантів України першого губернатора Слобідсько-Української губернії Щербініна? А за пам’ятником любителю білої Росії, що ненавидів все українське, Булгакову? За пам’ятником Ломоносову, що називав українську мову російсько-польським діалектом? Чи нарешті за пам’ятником «що вам поганого зробив» Пушкіну?

 

Місце всім ним у музеї. Якщо вам російська культура настільки близька – йдіть і насолоджуйтесь, коли вас припинять знищувати ваші культурні брати. Але якщо москвини самі будуть їх знищувати, то я не бачу через що нам сумувати. Попри персональну думку міністра Ткаченко вони не є частиною «нашої ідентичності».

Читати:  Що подивитись

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *