Нарешті офіційно сказали, що студентам не можна за кордон

Ліга.нет передає:

Українські чоловіки-студенти, які навчаються за кордоном, більше не можуть виїхати за кордон під час дії воєнного стану.


Про це в коментарі LIGA.Life розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, вище військове керівництво з 14 вересня скасувало можливість перетину українського кордону студентами-чоловіками через масові підробки документів.


“Раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчались за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання, – каже Демченко. – Прикордонники цю норму виконували, забезпечуючи пропуск. Проте останні місяці почались масові підробки документів, які нібито підтверджують навчання чоловіків за кордоном”.


За статистикою ДПСУ, лише за липень-серпень на кордоні виявили близько 600 осіб, які використали підроблені документи про навчання у закордонних навчальних закладах.

Тобто тиждень тому скасували можливість перетину кордону, а сказали чітко тільки зараз після навали скарг. Молодці, ще б до різдвяних свят почекали, щоб хвиля встигла набрати обертів. А влітку дуже важко було спрогнозувати появу підробок і заборонити ще тоді, щоб студенти із справжніми документами не будували планів і не витрачали гроші? 


До того ж питання – якщо ви виявили 600 підробок, то значить ви відрізняєте справжні документи від підроблених? А якщо відрізняєте, навіщо забороняти виїзд всім підряд? А може ви гадки не маєте де підробка, а де ні? Може ви цією забороною просто полегшуєте собі життя?

Читати:  Екотерористи як досягнення Західної цивілізації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *