Другого сезону серіалу “Каос” не буде

Як кажуть, кого бог покарати хоче, тому розум відбирає. Цього тижня це в чергове сталося з Нетфлікс. Їм мало було викинутих грошей не високобюджетний непотріб на кшталт “Плазунів” та “Вбивці“. Так само керівництву цієї стрімінґової платформи було і є ок оплачувати нескінчений потік посередніх серіалів. Користі та насолоди від них, як від жування жуйки – на кілька хвилин дозволяє відволіктися, а потім хочеться швидко виплюнути.

Скасування серіалу “Каос” – це просто за межами розумного. Скасувати один з найбільш оригінальних серіалів останніх років через низькі рейтинги чи ще якісь інші невідомі нікому причини? Серйозно?

У Нетфлікса немає грошей на другий сезон серіалу, який міг стати його новим обличчям та створити справжній кінокульт? То може закрийте пару нікому не відомих та одноманітних виробництв? Ні. Насправді.

Я розумію, що є рейтинги, що вони якимось чином підраховують скільки людей і скільки хвилин дивились кожну новинку. З точки зору принципу “інвестиція-прибуток” це може мати сенс, якщо очікувати миттєвого відгуку і плювати на стратегічний розвиток.

Але ж жоден бізнес такого розміру як Нетфлікс не розрахований виключно на одномоментну вигоду. Він то напевно може дозволити собі мати довгострокову стратегію. І напевно її має. Чому ж тоді так важко було зрозуміти, що “Каос” ідеально вписується в поняття “культова класика”? Зараз його не всі розуміють, можливо, але за кілька років він би обріс такою міцною фанатською базою, що це або окупилося б безпосередньо, або додало б багато очок до репутації компанії. Мовляв, Нетфлікс спроможний на створення оригінальних серіалів.

А після цього рішення все важче вірити, що в майбутньому вони зможуть робити щось насправді вартісне. За жуйку можна не хвилюватися.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *