Серіал “Каос” (2024). Відгук на перший сезон

Рецензія на серіал знаходиться тут: Серіал “Каос” / “Kaos”

Нарешті додивився серіал “Каос” і треба сказати, що вийшло дуже круто. Десь я очікував в сміливих фантазіях, але боявся сподіватися, що буде так круто. Прогнозував сімку, а тут ціла вісімка. Детальну рецензію напишу пізніше, коли буде час, а поки що емоційний відгук.

Грецької міфології тут дуже багато, на щастя все не обмежилося Орфеєм та Еврідікою. Кілька сюжетних ліній, кожна зі своїм приколом. І після перегляду дійсно хочеться засісти за повторний урок грецької міфології, щоб зрозуміти що там було в міфах, а що автори принесли від себе.

Насправді тут така собі дуже вільна фантазія на тему, і навіть якщо алюзії на класичні міфи є, то дуже віддалені. Співпадають тільки імена і назви місць, решта – бурхлива і дуже якісна фантазія.

І сама історія і те, як вона розкручувалася на екрані поки що дуже подобаються. Поки що, бо тут без варіантів історія на кілька сезонів. Хаос (Каос) насправді почався, але “зима” лишень “наближається”, а фінальної битви ще треба почекати.

Дуже сподобалися практично всі актори і вигадані для них персонажі. Найбільше дратувала Еврідіка, але у неї роль така соплива, що, мабуть, інакше і не вдалося б зіграти. Решта ж просто вищий клас.

Ґолдблюм в ролі параноїдального Зевса просто ховайся всі. І візуально вражає, і кровожерливість навпіл з невпевненістю зіграні чудово.

Девід Тьюліс в ролі Аїда, мабуть, другий за харизматичністю персонаж. Спочатку його практично не видно, та й потім часу у нього небагато, але в ньому велика прихована міць. Впадає в пам’ять міцно.

Едді (Сюзі) Іззард дуже прикольний в ролі однієї з трьох Доль. Діоніс (Набгаан Різван) має багато часу і теж запам’ятовується, хоча він найбільш наївний і доволі дурникуватий, але з люблячим серцем.

Персонажів дуже багато і всіх не перерахуєш. Кожен чимсь запам’ятовується і багато з них мають цікаві сюжетні лінії.

Інклюзивність тут присутня в усій красі – люди всіх рас і кольорів та сексуальних орієнтацій. Часом навіть виникає відчуття, що цього різноманіття тут надмірно багато (при тому, що я цілком за інклюзивність). Але нам же показують цілий світ в мініатюрі, а в реальному світі всі ці люди присутні. До того ж Древня Греція зовсім не носила на собі жорстокі моральні обмеження християнства. Вона була жорсткою по своєму.

Ну і вся ця екранна жорстокість та розпуста постійно нагадують “Гру престолів”. Не надмірно відвертими зображеннями (тут все намагаються сором’язливо прикривати), а присутністю великої кількості сексу і насилля. З маленькими дітьми краще не дивитися.

Оцініть серіал “Каос”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *