Відгук на серіал “Ідеальна пара” (The Perfect Couple), 2024

Сподівання з анонсу серіалу не виправдалися. Після перегляду першого епізоду моя оцінка коливається в районі 5 замість прогнозованих 7.5. Що пішло не так?

Тут немає провалу по всіх фронтах. Історія попри передбачувані сюжетні ходи все одно цікава. Якщо висувати претензії тільки до сюжету, то можна було поставити хрест на більшості детективів. Проблема в реалізації.

Загальний настрій серіалу “Ідеальна пара” – драматично-сентиментальний. Тобто передусім розраховано тиснути на почуття глядача, а не задіювати його мозок для розв’язування загадки вбивства. Нічого проти не має проти такого підходу. Звісно, хотілося б, щоб було більше схожі на “Ножі наголо”, але це не може бути реальним критерієм оцінювання. (Інше питання навіщо в сентиментальний серіал втиснули стільки “жартів” і “приколів”? Абсолютно недоречних.)

Проблема в тому, що тиснуть на ці почуття дуже прямолінійно. Все одно, що кожен персонаж ходив би з табличкою на чолі, на якій написана його сюжетна роль: “стерва”, “зрадник”, “звабниця”, “наївняк”, “все складно”. І до того ж при кожній появі на екрані тицяв би пальцем в цю табличку – дивіться хто я! Не переплутайте. Ок, ок, не переплутаємо. Можеш більше не нагадувати.

Тицяння реалізовано у вигляді ідіотських неприродних діалогів і надмірного кривляння. Ну не розмовляють люди так в реальному житті. Не обов’язково всім своїм виглядом кричати “я його звісно люблю, але хочу від нього втекти”. Глядачі і так здогадаються.

Якщо вам здається, що я тут занадто чіпляюсь, і що це просто такий жанр, подивіться “Білий лотос”. Дуже подібна зав’язка, теж купа сюжетних ліній, але там все натурально, і не хочеться постійно робити фейспалм. Особливо добре це видно на прикладі Меґан Фегі з другого сезону – там просто захоплюєшся її грою, а тут навіть радієш коли її нарешті вбили. Хоча я б там без жалю попрощався з більшістю персонажів. Вибачте – не вибачте за спойлер.

Особливо прикро, коли бачиш на екрані пристойних акторів. Розумієш, що вони можуть нормально грати, але треба виконувати забаганки шоуранерки Дженни Ламії та режисерки Сюзанни Бір. Тільки у Лієва Шрайбера вистачило сил дати відсіч цьому маразму – він єдиний зіграв без кривляння.

І тут не треба звалювати все на акторів. У Майка Вайта в “Білому лотосі” всі актори зіграли добре і дуже добре. Навіть Сідні Свіні. А в серіалі “Ідеальна пара” взяли гарних акторів і влаштували балаган.

Окремо про сюжет серіалу “Ідеальна пара” писати немає ніякого сенсу. Багата родина приймає до себе незаможню дівчину, яка виходить заміж за сина. Родина попри свої великі гроші, а може й завдяки ним, виглядає як кубло змій. Зради, зневага, хтивість, зверхність на кожному кроці. Не втрачено шанс на жоден потенційний конфлікт. Можете бути впевнені, якщо на екрані з’являється персонаж, у нього буде якась істотна вада або темна таємниця. Подібний підхід був і в серіалі “Твоя перша остання брехня“. Там мене теж вистачило тільки на перший епізод. Знов таки, якби при цьому постійно не тицяли паличкою в емоції, це ще можливо б було дивитися.

Отже, серіал “Ідеальна пара” надто сентиментальний для детективу, сюжет надто накручений, щоб виглядати реалістично, а режисура розрахована на дебілів, які не розуміють натяків. Більше свого часу на це марнувати не буду.

P.S. Наречена познайомилися з нареченим в зоопарку, коли вона годувала пітона живими щурами. Розповідають про це, як про дуже романтичну подію, з лагідними посмішками на обличчях. Мені, як хазяїну домашніх щурів, про яких я вже кілька разів писав, це виглядає повним дикунством і непотрібною жорстокістю. І таким розповідям напевно не місце в романтичних історіях.

Оцініть серіал “Ідеальна пара"

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *