Відгуки | Фільм “Покинь, якщо кохаєш” (2024)

Фільм “Покинь, якщо кохаєш” — це екранізація популярного роману Коллін Гувер “It Ends with Us”, яка викликала неоднозначні відгуки як серед критиків, так і серед глядачів. Стрічка зібрала значну увагу завдяки своїй тематиці та відомим акторам, зокрема Блейк Лайвлі, яка зіграла головну роль. Однак, не всі елементи фільму отримали однаково теплий прийом.

Про що фільм?

“Покинь, якщо кохаєш” розповідає історію Лілі Блум, молодої жінки, яка намагається почати нове життя після важкого дитинства, затьмареного насильством у родині. Вона відкриває квітковий магазин і здається все далі буде добре, але потім вона зустрічає харизматичного нейрохірурга Рая Кінкейда. Ідеальні стосунки з часом перетворюються на токсичні. Рай починає проявляти агресію, і Лілі знову змушена протистояти насильству, тепер вже в дорослому житті. Додаткові складнощі створює поява її колишнього кохання, Атласа, який змушує згадати кращі часи.

Рейтинги

Рейтинги фільму коливаються від помірно позитивних до критичних. На IMDb «Покинь, якщо кохаєш» отримав оцінку 6.5/10, що говорить про змішані враження глядачів з ухилом в позитивний бік. Критики з професійних видань також не змогли дійти єдиної думки про якість фільму, аплодуючи сильним сторонам та чесно згадуючі численні недоліки.

Що хвалять у фільмі?

Однією з головних переваг фільму вказують гра Блейк Лайвлі. Хоча і цей аспект викликав неоднозначну реакцію, але, як відзначає рецензентка з IMDB, вона “змогла додати автентичності і глибини персонажу, передавши його складну емоційну природу”. Блейк Лайвлі зображує жінку, яка через важкі обставини змушена приймати болючі рішення, і абсолютно необхідно було добре показати цю емоційну складову фільму. Не дивно, що вона й стала його найсильнішою стороною.

Саундтрек також привернув увагу критиків завдяки пісням Лани Дель Рей та Етель Кейн. Вони чудово доповнюють емоційні сцени фільму, надаючи йому атмосферності. Як пише Ясон Паджарон Вістал (теж з IMDB), “саундтрек настільки сильний, що інколи перевершує діалоги, але це пробачний недолік, бо музика підсилює загальне враження від фільму”. Тобто музика теж добре підкреслила правильну атмосферу та емоційну напругу.

За що сварять фільм?

Попри сильні емоційні моменти, “Покинь, якщо кохаєш” отримав чимало критики. Основною проблемою став сценарій та розвиток персонажів. Як зазначає рецензентка Стефані Захарек з Time, “Лілі виглядає порожньою, як дзеркало для демонстрації недоліків чоловіків навколо неї, а не як самостійна особистість”. Тобто глибокої внутрішньої боротьби головної героїні автори фільму фокусуються на слабкості персонажів.

В інших відгуках фільму закидають те, що сюжет іноді виглядає надмірно штучним і наповненим кліше. Кіно оглядач Меріа Ґейтс із Roger Ebert зазначає: “Фільм більше виглядає як реклама стильного способу життя, ніж як реальна, зворушлива історія”. Коли візуально все виглядає занадто ідеально, то глядачам важко повірити в справжність того, що відбувається на екрані.

Окрім того, багато критиків підкреслюють невдалий маркетинг фільму, який намагався представити серйозну тему домашнього насильства як легку романтичну історію. Не дивно, що частина глядачів почулася обманутою.

Висновок

Фільм «Покинь, якщо кохаєш» викликав як похвалу, так і розчарування. Він дійсно порушує важливу та складну тему, але не завжди робить це вдало. Сильні акторські роботи та саундтрек роблять стрічку емоційною, але поверхневість персонажів і штучність сюжету заважають фільму стати справжнім хітом. Якщо ви шукаєте зворушливу, але водночас легку історію — цей фільм може вам сподобатися. Але якщо ви очікуєте більш глибокого занурення в емоційні проблеми, фільм може здатися недостатньо переконливим.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *